• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Zero Waste Week sætter fokus på affald

  Sendt af ,
  Zero Waste Week sætter fokus på affald

  Den 6. til 10. september er Zero Waste Week (ZWW), en prisvindende årlig kampagne, der ønsker at skabe øget bevidsthed om miljøpåvirkningen fra affald. Uanset om du er en privatperson, virksomhed, skole eller lokalgruppe, kan du deltage og begrænse mængden af affald, som du sender til forbrændingen.

  ZWW blev stiftet i 2008 af Rachelle Strauss, men kimen blev sået allerede i 2004, da en voldsom oversvømmelse i byen Boscastle i cardiff, England, fik direkte konsekvenser for familien Strauss og ansporede Rachelle til at begynde at gøre noget for at forhindre lignende hændelser i at ske i fremtiden. Hun erkendte, at menneskeskabte klimaændringer nok bar ansvaret for oversvømmelsen, og at noget måtte gøres (et forhold vi stadig befinder os i den dag i dag). I de efterfølgende år udviklede Strauss-familien en interesse for bæredygtige levevilkår som en personlig udfordring i forsøget på at mindske deres egen miljøpåvirkning.

  Zero Waste Week sætter fokus på affald

  Det startede som et initiativ i England, men i 2017 deltog hele 73 lande, hvoraf flere af dem havde skabt deres egne uafhængige ZWW-kampagner.

  Zero Waste Week bruger ordlyden "der er ikke noget, der hedder væk", for når vi smider noget væk, havner det blot et andet sted, hvor det ofte er til skade for eller forgifter økosystemet. Kampagnens vigtigste fokusområde er at gøre folk bevidste om, at vi alle har et personligt og et fælles ansvar for, hvad vi forbruger, og at den korte forbrugstid kun er en lille del af et produkts livscyklus.


  Hos Waterlogic er det vigtigt for os at begrænse vores affald og den påvirkning, som vores virksomhed har på miljøet. I takt med at følgerne fra klimaforandringerne bliver mere og mere tydelige for hvert år, der går, er det at yde vores eget bidrag til bevarelsen af vores klode og opmuntre vores kunder til at gøre det samme et ansvar, som vi tager meget seriøst.

  Vores 1,4 mio. drikkevandsautomater rundt om i verden er med til at spare 23,8 mia. engangsplastflasker om året, hvoraf mange ville være endt på en losseplads eller i vores verdenshave. Vi har også fjernet hele 30 mio. engangsplastflasker fra hotel- og restaurationsbranchen om året ved at levere genbrugelige glasflasker sammen med vores vandautomater.

  En anden måde, som Waterlogic har begrænset sin affaldsmængde på, er ved at opdatere eksisterende automater. Alene i 2020 blev 21.624 maskiner opdateret, og planen er at nå flere end 27.000 ved udgangen af 2021.


  I Kina har vores vigtigste fremstillingsanlæg flere end 500 leverandører, og vi modtager en betydelig mængde affald i form af emballage. For at opveje dette har vi designet en flerårig model, der begrænser mængden af afskibninger og transport og fjerner al affald fra emballage. Vi har udviklet et program til genbrug og genanvendelse af emballage med vores lokale leverandører. Når deres lastbiler leverer til fabrikken og aflæsser deres varer, returnerer vi emballagen fra tidligere ordrer til dem, som de dermed kan genbruge.

  I samarbejde med en af vores største leverandører har vi fuldkomment fjernet brugen af papkasser fra deres leverancer. Leverandøren, som leverer til os tre gange daglig, har skiftet al pap ud med mere holdbare plastkasser med en længere levetid.

  Zero Waste Week sætter fokus på affald

  Disse store miljømæssige tiltag betyder, at intet af den emballage, der kommer ind på fabrikken, smides ud.

  Vi undersøger konstant alle områder af vores forretning for mulige måder at begrænse affald på, og vi ved, at der stadig er en del at gøre for os og vores kunder. Gennem samarbejde kan vi alle gøre en positiv forskel. Hvis du ønsker at læse mere om vores miljømæssige initiativer, kan du downloade vores Greener Thinking-rapport her eller besøge vores side om bæredygtighed via vores hjemmeside her.

  Hvis du kunne tænke dig at deltage i ZWW og være en del af løsningen, kan du besøge deres hjemmeside her og allerede begynde at begrænse din affaldsmængde i dag!

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?