Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

Waterlogic investerer fortsat i den mentale trivsel

Sendt af ,
Waterlogic investerer fortsat i den mentale trivsel

Den 10. oktober markerer World Mental Health Day, en årlig dag, hvor vi anerkender og fremmer viden om, kendskab til og formidling af mental sundhed. Et større fokus på betingelserne for mental sundhed og en udryddelse af den stigmatisering, der ofte er forbundet med emnet, kan hjælpe de mennesker, der kæmper, med at række ud og modtage den hjælp, de har brug for.

Dagen blev første gang præsenteret af World Federation for Mental Health (WFMH) i 1992 og er blevet afholdt hvert år siden. Den har til hensigt at belyse et bestemt aspekt inden for mental sundhed, der står med sine helt egne udfordringer. I år er temaet "Mental Health in an Unequal World" (metal sundhed i en verden af ulighed) og retter opmærksomheden mod det faktum, at adgang til psykisk hjælp til stadighed er præget af ulighed: 75-95 % af personer med psykiske lidelser i lav- eller mellemindkomstlande har slet ikke adgang til psykisk hjælp, og adgangen i højindkomstlande er ikke meget bedre. Der er en skævvridning i investeringen i mental sundhed i forhold til det overordnede sundhedsbudget, og det bidrager til kløften i behandlingen af psykiske lidelser. Du kan læse mere om emnet her.

Hos Waterlogic støtter vi mental trivsel

Hos Waterlogic er den mentale trivsel hos vores medarbejdere et emne, som vi tager meget alvorligt. Vi har et miljø og en kultur, der yder hjælp og støtte til vores medarbejdere, så vi kan forhindre, at eventuelle tilfælde eskalerer og ender i noget mere alvorligt. Vi anerkender også, når der er behov for professionel hjælp.

I henhold til MFHA England, der beskæftiger sig med mental sundhed, tager 1 ud af 5 personer en dag fri fra arbejde, når de føler sig stresset. Det giver i alt 72 mio. arbejdsdage, der går tabt på grund af manglende mental sundhed. Medarbejdere, der har langvarige psykiske lidelser, har dobbelt så stor risiko for at miste deres job end andre. Disse tal understreger den betydning, som mental sundhed kan have på virksomheder og enkeltpersoner.

I 2020 blev ti af Waterlogics medarbejdere i Storbritannien udnævnt til førstehjælpere i mental sundhed (MHFA'ere) efter at have uddannet sig hos MHFA England i 2019 – dette tal er siden steget til 16. Alle medarbejdere i Storbritannien og Irland er blevet trænet i at række ud til andre på en diskret og fortrolig måde, når de oplever bekymringer eller problemer på det personlige plan. Selv om de ikke er sundhedsfagligt uddannet, står MHFA'erne klar til at lytte, udvise empati, give trøst og medfølelse og guide folk i den rigtige retning, hvis de har brug for professionel hjælp.

Waterlogic investerer fortsat i den mentale trivsel

Medarbejdere i Storbritannien har også adgang til Waterlogics støtteprogram til ansatte (Employee Assistance Programme) gennem PerkPal-websitet, hvor de kan modtage fortrolig hjælp inden for forskellige emner, såsom struktureret rådgivning og juridisk bistand. Denne tjeneste er tilgængelig døgnet rundt, alle ugens syv dage.

I Australien tilbyder programmet "In This Together" medarbejderne onlineadgang til otte selvhjælpsmoduler samt ugentlige praktiske råd til at styrke mental sundhed og trivsel. Hvert modul e-mailes til medarbejderne og afdækker emner, såsom vejrtrækning, bevare forbindelsen og fastholde rutiner, og indeholder en bedømmelse af den mentale sundhed, så medarbejdere kan tage de nødvendige skridt til at forbedre deres mentale velvære. Siden lanceringen i april 2020 har programmets hjemmesidehaft 600 besøgende, og modulerne er blevet set mere end 1000 gange af de 280 Waterlogic-medarbejdere, der har adgang til dem.

Hjælp inden for rækkevidde

En større forståelse for og accept af mental sundhed de senere år som en betydningsfuld faktor har ført til oprettelsen og udvidelsen af organisationer og velgørende organisationer, der tilbyder professional og fortrolig bistand, i det tilfælde at man selv, eller en man kender, har brug for det.

Her finder du en liste over internationale velgørende organisationer inden for mental sundhed, som du kan række ud til.

Det er vigtigt at kunne genkende tegnene på, at nogen tæt på dig, hvad end det er hjemme eller på dit arbejde, ikke er helt sig selv og har brug for hjælp, så de hurtigst muligt kan få det godt igen. Derfor er det vigtigt, at vi er opmærksomme på andres mentale trivsel, og at vi ved, hvornår vi selv skal række ud. Vis din støtte på World Mental Health Day den 10. oktober, og hold øje med vores opslag på de sociale medier.