Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

Frem medarbejdertrivsel med bæredygtig hydrering

Sendt af ,
Frem medarbejdertrivsel med bæredygtig hydrering

Af Mark Taylor, Group CCO, Waterlogic

Mange af os ved godt, at vi burde drikke mere vand. Vi ved også, at vi bliver sundere af at drikke nok vand i løbet af dagen. Det er bevist, at det gør os mere vågne og produktive, hvis vi holder os hydreret – en forretningsmæssig fordel, som mange måske ikke er klar over. I en rapport fra 2019 svarede 75 % af de respondenter, der havde adgang til en vandautomat, at det havde en positiv indvirkning på deres produktivitet og koncentration. I tillæg til dette har sygdom, der skyldes manglende trivsel, herunder dehydrering, en omkostning på Storbritanniens økonomi på 77,5 mia. GBP om året – det kan altså betale sig at investere i medarbejdernes sundhed og trivsel.

Frem medarbejdertrivsel med bæredygtig hydrering

Hele 67 % af os indrømmer at havde været mere bange for bakterier og opmærksomme på hygiejne, efter at COVID-19-pandemien startede. Vi må derfor finde bæredygtige løsninger, der samtidig giver garanti for hygiejne til dem, der bruger dem, og til de arbejdspladser, der tilbyder dem. Uden denne sindsro vil folk måske vælge flaskevand eller ikke drikke nok vand i løbet af arbejdsdagen, når de i virkeligheden burde drikke otte glas (omkr. 2 liter) daglig.

Under pandemien har man opfordret til at bruge engangsplast for at nedsætte smitterisikoen, men denne adfærd må vi søge væk fra fremadrettet. Vi skal også tage hensyn til og dulme folks bekymringer om den post-pandemiske verden. Når vi vender tilbage til arbejdspladsen, må virksomhederne derfor ikke glemme deres ansvar for at tilbyde og prioritere gode drikkevandsløsninger eller ignorere bekymringer om hygiejne. Vi er nødt til at tilbyde en sikker og bæredygtig løsning til hydrering.

I lighed med at hydrering på arbejdspladsen er bedre for medarbejdernes sundhed og trivsel, er bæredygtig hydrering et emne, som mange ønsker, at deres arbejdsgiver skal beskæftige sig med. Halvdelen af de adspurgte svarede, at begrænsningen af engangsplast på kontoret bør være et fælles ansvar, mens 72 % mente, at deres arbejdsgiver kunne gøre mere.

Ved at sikre, at vandet kommer fra en bæredygtig kilde, kan virksomheder vise deres medarbejdere og resten af verden, at de ønsker at gøre en forskel, være socialt ansvarlige og hjælpe med at redde planeten. Det giver en oplagt mulighed for at gentænke virksomhedens egen miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (ESG) dagsorden og reflektere over vigtigheden af at være mere bæredygtig samt opfordre til en sundere livsstil for alle.

Argumenterne for en bæredygtig drikkevandsløsning

Hvad er fordelene ved at fremme hydrering blandt medarbejdere, og hvordan kan vand tilbydes på en mere bæredygtig måde? Først må virksomheder kunne vise, at det vand, som de tilbyder, er sikkert at drikke. Hele 26 % af respondenterne valgte ikke at bruge vandet fra vandhanen, fordi de ikke var sikre på, hvor vandet kom fra. Her er det værd at bemærke, at vand fra vandhanen indeholder klor, som er et kræftfremkaldende stof.

Frem medarbejdertrivsel med bæredygtig hydrering

Systemer, der alene er baseret på filtrering, filtrerer kemikalier som klor, hvilket gør vandet mere drikkeligt, men fjerner dermed også beskyttelsen mod bakterier og virus. Når UV-rensning kombineres med filtrering fjernes bakterier, og der gives beskyttelse, samtidig med at skadelige kemikalier fjernes, og vigtige mineraler bevares. Ved at bruge et dobbeltsystem med filtrering og rensning kan virksomheder være sikre på, at de tilbyder den mest sikre form for drikkevand, samtidig med at de viser deres indsats for at være bæredygtige.

Dehydrering kan skabe flere forskellige sundhedsproblemer, herunder hovedpine, svimmelhed, koncentrationsbesvær, muskelkramper og endda humørsvingninger – hvoraf ingen er ønskværdige i en arbejdssammenhæng. Drikker de ikke nok vand, kan medarbejdere nemt, uanset om de arbejder hjemmefra eller på arbejdspladsen, føle sig demotiveret eller sløsede, hvilket smitter af på virksomheden – uproduktive medarbejdere koster virksomheder i Storbritannien omkring 143 mia. GBP om året. Dehydrering kan også gøre medarbejdere mere modtagelige over for stress, påvirke deres immunsystem og føre til flere sygedage – hvilket også er drænene for virksomhedens resultat.

Ved at tilbyde sikkert og rent drikkevand og gøre det lettilgængeligt for medarbejderne, kan virksomheder også tydeligt vise, at de går op i medarbejderne og deres trivsel samt vores planet. Ansatte har i stigende grad en forventning om, at ledelsen tager et etisk hensyn. Faktisk ville 83 % af medarbejdere være mere loyale over for en virksomhed, der hjælper dem med at bidrage til sociale og miljømæssige emner – et forhold, som organisationer og virksomheder ikke kan ignorere.

Tiden er forbi, hvor en fritstående vandkøler i bygningen med tilhørende engangsplastkrus anses for at være tilstrækkeligt. For at støtte fremtidens arbejdsstyrke, uanset om det er i et kontormiljø, på en skole, hospital, restaurant, butik eller lagerbygning, er virksomheder og organisationer nødt til at sikre sig, at de tilbyder en jævn adgang til sikkert og rent drikkevand til deres ansatte. Dette vil ikke kun vise omsorg for medarbejderne, men det vil også have sundheds- og trivselsmæssige fordele. Virksomhederne bør samtidigt overveje, hvordan de kan tilbyde den mest bæredygtige og etiske vandløsning og bidrage til at beskytte vores klode og bremse klimaforandringerne.

Mere om bæredygtig hydrering

Hvorfor det er tid for virksomheder og organisationer at byde velkommen til en ny og mere miljøvenlig fremtid. Læs vores hvidbog nu.

Frem medarbejdertrivsel med bæredygtig hydrering
Vanndispenser med kullsyre på jobben