Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Vandmangel Verden Over

  Sendt af ,
  Vandmangel Verden Over

  The World Resources Institute har estimeret, at 33 lande vil opleve vandmangel i 2040. De udsatte lande er i høj grad placeret i Afrika og Mellemøsten. UNICEF har lavet prognoser, der viser, at over 9 millioner mennesker i Etiopien ikke vil have adgang til rent drikkevand i udgangen af 2017.

  Blandt verdens mest berørte lande er:

  • Bahrain
  • Kuwait
  • Qatar
  • San Marino
  • Singapore

  Som følge af faktorer såsom forurening, overbefolkning og overforbrug af jordens ressourcer, vil næsten 40 % af verdens befolkning ikke have adgang til tilstrækkeligt vand til at holde sig i live. Efterhånden som problemerne er blevet mere alvorlige, har miljøbevidste individer og organisationer verden over rettet deres opmærksom mod at løse denne udfordring, for at sikre en bæredygtig fremtid.

  Hvor I Verden Er Der Mest Mangel På Vand?

  Vandmangel er ikke kun et problem i udviklingslandene. Mange områder i USA, især Californien, oplever skovbrande og vandmangel grundet udebleven regn og klimaforandringer.

  Konsekvenser Af Vandmangel

  Vigtigheden ved at have adgang til rent drikkevand kan ikke undervurderes. UNICEF estimerer, at der i 2040 vil være op mod 600 millioner børn600 millioner børn, som vil blive berørt at vandmanglen.

  Mangel på drikkevand har direkte indflydelse på, hvor stor risikoen er for at blive smittet med sygdomme som diare, kolera, dysenteri, tyfus og polio. Ifølge WHO drikker 1.8 milliarder mennesker vand, som er forurenet af efterladenskaber fra mennesker eller dyr. Dette medfører hvert år omkring 502.000 dødsfald, som er direkte forårsaget af diare, som er opstået grundet forurenet drikkevand.

  Vand bruges også til at dyrke de afgrøder, som vi spiser. Uden tilstrækkeligt vand, vil det næsten være uundgåeligt, at vi vil opleve mangel på fødevarer. Dette vil påvirke børn negativt, da de vil opleve bivirkninger som sygdom, dårlige præstationer og manglende tilstedeværelse i skolen. Mens næringsstoffer spiller en rolle ift. uddannelse, så oplever børn i tørkeramte områder ofte andre udfordringer, som er opstået grundet mangel på vand. De bruger ofte meget af deres tid på at samle drikkevand til deres familie i stedet for at være i skole, hvilket gør, at de ikke udvikler de kompetencer, som er nødvendige for at de kan ændre deres økonomiske situation senere i livet.

  Vand er en helt essentiel form for hydrering, som understøtter elektrolytterne i kroppen. Elektrolytter er et delelement i mange vitale processer, som foregår i alt fra blodet til muskler.

  En af risiciene ved vandmangel er dehydrering. Dehydrering kan både medføre forstoppelse og diare. Forstoppelse opstår, når kroppen mangler vand, mens diare ofte opstår, når man bliver smittet af bakterier i forurenet vand. Både forstoppelse og diare sker som følge af mangel på vitaminer og mineraler i kroppen.

  Dehydrering kan også medføre mangel på fokus og koncentrationsbesvær. I varmt vejr kan dehydrering nedsætte din mentale kapacitet med op til 25 %, hvilket er meget mærkbart.

  Årsagen Til Vandmangel

  For at forbedre verdens vandforsyning, bør vi først håndtere de problemer, som medfører mangel på vand. Disse indebærer:

  Klimaforandringer

  Klimaforandringer er forårsaget af både naturlige årsager og menneskeskabt forbrug, som blandt andet forurener af vandløb.Vandløb består af regnvand og smeltet sne, som sørger for at holde åer og søer fyldte med vand. Hvis man påvirker dette vandløb på nogen måde, kan man påvirke et helt økosystem. Den voldsomme tørke, som man oplevede i Californien fra 2014 til starten af 2017 medførte strenge restriktioner for at beskytte den relativ lille mængde vand, som befandt sig i deres reservoirs.

  Luft og Vandforurening

  Forurening spiller også en rolle ift. både klimaforandringer og vandmangel. Hvis en kilde bliver forurenet af kemikalier eller andet materiale, vil man ikke længere kunne drikke vand fra dette udspring. Dette indebærer eksempelvis oliespild, kemikalier, luftbåren forurening eller kloaklæk. I større skala kan forureningen påvirke både økosystemer og dyr, som befinder sig i området, samt landområder og millioner af liter vand.

  Økonomi og Øget Efterspørgsel

  The Guardian skrev forleden "Omkring 70 % af alt drikkevand i verden bruges nu til at producere fødevarer." Økonomiernes efterspørgsel og overbefolkning i nogle områder af Syd Asien og Mellemøsten fremskynder og komplicerer problematikken omkring vandmangel. Med den hurtige befolkningstilvækst i verden, vil der være en øget efterspørgsel efter rent drikkevand. Dette er især problematisk, fordi vi allerede nu oplever problemer med at tilbyde rent drikkevand til alle.


  Hvad Gør Vi For At Løse Problemet?

  Heldigvis er ikke alle overskrifter inspireret af dommedag. Nogle statistikker viser fremgang.

  Verden havde eksempelvis adgang til bedre vand i 2015 end i 1990. WHO spiller en stor rolle i at reducere vandmangel ved at teste måder, hvorpå man kan behandle og rense vand, sådan det bliver drikkeklart. De arbejder også henimod at regulere forbruget af rent drikkevand, lobbyarbejde for politikere, som fokuserer på rent drikkevand og overvåge vandtilstanden verden over.

  Hvordan Kan Jeg Selv Gøre Noget Mod Vandmangel?

  Du kan selv bidrage ved at følge miljørigtige tiltag, som reducerer din udledning af carbondioxid og på den måde bremse klimaforandringerne. Ved at bruge smarte vandingsteknikker i din egen have for at reducere dit vandforbrug (og vandregning) kan du selv spille din rolle i det store puslespil.

  Du kan reducere din udledning ved at bruge drikkedunk, som du kan fylde flere gange. Engangsflasker kan nedbrydes til giftige kemikalier, som kan påvirke grundvandet. Det er vigtigt, at du sparer på jordens ressourcer ved at installere en indbygget vandkøler derhjemme eller på arbejdett. Indbyggede systemer er forbundet direkte til din vandforsyning og derfor kan du drikke lige så meget vand, som du vil.

  Tjek at toilettet ikke løber, vandhanen ikke drypper eller, at pakninger er utætte, da et løbende toilet kan spilde op mod 700 liter vand om dagen. Hvis dit toilet løber, så kan du enten selv ordne det eller kontakte en autoriseret VVS installatør. For at gøre det selv, kan du dryppe frugtfarve ned i cisternen. Du kan herefter meget let se, hvor vandet løber fra og derefter ordne lækagen. Sørg for at gøre dette ca. en gang om året. Du kan også bede om en detaljeret rapport over dit vandforbrug hos dit lokale vandværk.

  Husk på, at hver eneste person kan gøre en forskel og opmærksomhed er det første trin mod at løse den globale mangel på vand.