Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  UV-lys eliminerer bakterier og sikrer sundere vand

  Sendt af ,
  UV-lys eliminerer bakterier og sikrer sundere vand

  UV er nok typisk noget de fleste forbinder med solarier og solcreme. Men UV-lys kan faktisk bruges til meget andet end en god kulør. Det kan for eksempel bruges til at bekæmpe bakterier i drikkevandskølere.

  I dette indlæg kan du læse om, hvordan UV-belysning hjælper til at uskadeliggøre bakterier i drikkevandsautomater, og hvorfor placeringen af UV-lyset faktisk gør en verden til forskel på kvaliteten af det vand, vi drikker.

  Hvordan fungerer UV-belysning af vandet?

  Desværre er det vand, der findes i vandværker og vandautomater ikke altid helt rent, og derfor bør der altid anvendes UV-belysning på vandet, før det ender i vores glas. UV-belysning uskadeliggør bakterier i vandet ved at ødelægge bakteriernes DNA-kerne. Det eliminerer op til 99,9999% af bakterier som E-coli, salmonella og hepatitis, der alle kan være med til at gøre os syge. En ”eliminering” af bakterierne betyder, at bakterierne stadig er i live, men de er ikke længere farlige, fordi UV-lyset har uskadeliggjort dem. UV-belysning sikrer altså, at bakterierne i drikkevandet ikke kan skade os, og derfor er det en nødvendighed i alle drikkevandsautomater.

  Placeringen af UV-lyset er afgørende

  Langt fra alle drikkevandsautomater indeholder UV-lys, og mange af dem der gør, bruger det, vi kalder for In-tank-UV. In-tank-UV betyder, at UV-lyset sidder inde i selve vandtanken, og her får vandet en god UV-belysning, mens det ligger inde i tanken. Men hvad så, når vandet skal fra tanken til tapningen og ned i vores glas?

  Når UV-pæren sidder inde i tanken, er der desværre stadig fare for, at det vand, der ender i glasset, er bakteriefyldt. Det skyldes, at der på den korte distance fra tanken til tappepunktet kan forekomme nye bakterier, som kan nå at påvirke vandet, fordi der her ikke er nogen UV-belysning. Disse bakterier kan for eksempel opstå ved, at folk rører ved hanen, når de tapper vand, og vandet kan derfor risikere at blive beskidt igen på turen fra tank til glas.

  Waterlogic Firewall UV-teknologi

  For at løse det problem har vi i Waterlogic udviklet UV-teknologien, Firewall TM, der sikrer, at rensningen først sker til alle sidst, når vandet tappes. I drikkevandskølere med Firewall TM sidder UV-pæren ved tappepunktet, så alle bakterierne elimineres lige inden vandet kommer ud i glasset, og derfor vil det altid være fri for forurening. Firewall-teknologien fjerner ikke kun vandbårne bakterier, men er også designet til at forhindre påvirkning fra luftbårne bakterier, der kan påvirke området omkring vanddispenseren.

  UV-lys og Firewall TM fjerner ikke dårlig smag eller lugt i vandet, men det fjerner deciderede bakterier og sikrer, at det vand, der kommer i vores glas, er sundt og ikke gør os syge.

  Case: Hospitalsenheden Horsens sikrede patienternes helbred med nye drikkevandskølere

  Som nogen af de første fik Hospitalsenheden i Horsens i 2014 installeret drikkevandskølere med WL2 Firewall fra Waterlogic, efter de i en periode havde haft problemer med bakterier i vandet, der gav patienterne dårlig mave. Problemet igangsatte en større undersøgelse af hospitals vandkølere, hvor resultaterne viste, at vandet i de over 50 vandkølere havde for høje kimtal. Kimtallene er et udtryk for det samlede bakterieniveau i vandet, og resultaterne på hospitalet resulterede derfor i, at man valgte at udfase 55 vandkølere, da kvaliteten af vandet var utilfredsstillende.

  For at sikre patienternes og personalets helbred og tryghed, valgte Hospitalsenheden Horsens i stedet at skifte til vandkølere fra Waterlogic, og i dag bruger næsten alle hospitaler i Danmark Waterlogics vandkølere med Firewall-teknologien.

  Læs hele historien om Hospitalsenheden Horsens her.

  For nemt at forstå, hvordan UV-teknologien, Firewall TM, virker, så du kan få rent og sundt vand, kan du også se denne film: