• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Spis dig hydreret

  Sendt af ,
  Spis dig hydreret

  Du ved nok, at det er vigtigt at få vand nok hver eneste dag, så din krop og hjerne kan fungere optimalt. Men vidste du, at du får 20-30% af din daglige væske gennem maden? Og faktisk kan få endnu mere ved at spise de rigtige madvarer?

  Hører du til dem af os, der er knap så gode til at få drukket nok vand i løbet af dagen? Så er der mange ting, du kan gøre andet end at drikke 3-4 glas i streg, når tørsten virkelig melder sig. Du kan f.eks.

  • Pifte dit vand op frugt og grønt eller urter i en lækker tisane
  • Få en vanddispenser, så du let kan tappe friskt, koldt vand eller varm vand til en god te
  • Tilsætte perlende bobler, så vandet næsten triller ned i halsen
  • Sætte en alarm til at minde dig om det
  • Eller koble det op på en fast rutine

  Du kan også spise dig hydreret. Mange madvarer indeholder store mængder vand – også større end du tror. Spiser du de rigtige madvarer, kan du øge dit væskeindtag og slippe for noget af det flydende vand.

  Rødvin indeholder kun 0,1% mere vand end radiser

  Frugt og grønt er nogle af de helt store inden for fødevarer med højt vandindhold. Du ved sikkert allerede, atagurker og vandmelon næsten er det rene vand. Men hvor agurken indeholder hele 96,7% vand, ligger vandmelonen kun på 90,2%. Agurken er den madvare, som indeholder mest vand. Men vandmelonen bliver slået af både hvidkål (90,5%), rødkål (91,1%), grønne asparges (92,5%) og endda både øl (som kan indeholde op mod 94,9% vand) og alkoholfri hvidvin (95,1%) for at nævne et par stykker. På samme måde indeholder en alkoholfri rødvin eller rosé kun 0,1% mere vand end en radise gør trods den flydende form.

  Spis dig hydreret

  Proteinholdige fødevarer har ofte også et højt vandindhold. Her ligger torsk på 82%, en svinefilet på 76% og kyllingebryst og æg på 75% vandindhold.

  En snackvenlig top 6 af lækker frugt og grønsager, som du kan tage med på arbejde er vandmelon, agurk, tomat, radiser, jordbær og honningmelon.

  I den modsatte ende af skalaen ligger de tørre varer som knækbrød (7%), cornflakes (4%), chips (2-4%) og kiks (1-4%). Overraskende nok indeholder stegt bacon med sine 32% og rugbrød med sine 36% mere vand end wienerbrød med kun 13%.

  En anden let måde at få nok vand på er med en berøringsfri vanddispenser.
  Pedalfunktionen gør det let at vælge, om dit vand skal være varmt, koldt eller med brus. Og så slipper du for risikoen for smitte ved ikke at skulle røre vanddispenseren md hænderne.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?