• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Skulle det være lidt vand med lavendel og blåbær?

  Sendt af ,
  Skulle det være lidt vand med lavendel og blåbær?

  Har du nogensinde prøvet vand med lavendelblomster og blåbær? Eller hvad med grapefrugt og rosmarin? Lav dit eget smagsrige vand og gør hydrering til en smagfuld sanseoplevelse.

  Vand behøver ikke bare være vand. Du kan pifte det op med alverdens smagskombinationer og gøre det til en spændende oplevelse for dine smagsløg. Så tør vi godt garantere, at både du og dine kollegaer drikker mere vand og holder jer bedre hydreret.

  På fagsprog hedder det infusion og kan gøres med både frugt, grønt, urter og andre madvarer som f.eks. honning. Opskriften er simpel: Bare vælg dine smage og put dem i vandet.

  Den lette klassiker er 1-2 skiver citron lagt eller presset i vandet, men kun fantasien sætter grænser for smagskombinationerne, så du må i gang med køkkenkniven og fremtrylle lækre kreationer.

  Du kan f.eks. bruge

  • Frugt og bær (prøv citrusfrugter som citron, lime, appelsin og grapefrugt, vandmelon, ananas, hindbær, jordbær, blåbær)
  • Grønsager (prøv agurk, gulerødder, selleri, peberfrugt)
  • Urter og krydderier (prøv med vaniljestang, kardemomme, kanelstang, mynte, rosmarin, citronmelisse, ingefær, chili)
  • Spiselige blomster

  Og så kan du bruge kokosvand og brus til at give din drik et ekstra twist.

  Mere miljøvenligt end flaskevand

  Vi drikker alt for meget flaskevand i verden. I Europa ligger det årlige salg af flaskevand i 2020 på $61,3 milliarder, hvilket svarer til, at hver eneste indbygger drikker 104,7 liter flaskevand. For Danmark alene ser det ikke helt så slemt ud. Vores årlige forbrug af flaskevand ligger ”kun” på 16,4 liter pr. indbygger med en årlig indtægt på $125 millioner.

  Skulle det være lidt vand med lavendel og blåbær?

  Selvom det stadig lyder højt, er det en nedgang forbrug på 16% i Danmark og 12% for Europa i forhold til sidste år. Den statistik vil vi gerne støtte op om med friskt og lækkert vand fra vanddispensere og ved at dele tips og tricks til, hvordan du kan drikke mere vand fra hane og dispenser end fra flaske.

  Med ganske få ingredienser kan du nemlig selv lave lige så lækre drikkevarer derhjemme og på jobbet – med og uden brus.

  Boost din krop med lækre drikke

  Der er faktisk mange fordele for din krop, hvis du drikker vand med forskellige frugter og grønsager i. Vidste du f.eks. at C-vitaminen i jordbær kan reducere stress eller at timian kan give en afslappende effekt? Kombinationen giver en skøn afslutning på en lang arbejdsdag.

  Eller vidste du, at hindbær og melon kan hjælpe med at holde et stabilt blodsukker, mens citron kan vedligeholde din energi? Sikke en frisk og opkvikkende drik til at starte dagen eller kickstarte din eftermiddag.

  Sidst men ikke mindst sætter klassikeren citrus/agurk gang i dit fordøjelsessystem, mens blåbær/basilikum plejer din hud med antioxidanter og olie.

  3 tips til at give vandet mere smag

  1. Frigiv smagsstofferne: Det kan være en god idé at gnide urterne mellem fingrene eller presse frugt og bær hænderne, før du smider det i vandet. På den måde frigiver du mere smag til vandet.
  2. Lad vandet trække: Ligesom en god te bliver smagen stærkere, jo længere tid ingredienserne ligger i vandet. Lav gerne et par liter ad gangen. Det infuserede vand kan nemlig sagtens stå i flere dage i køleskabet.
  3. Lav isterninger med smag: Frys dine kreationer i isterninger fulde af smag, så du let og hurtigt kan få smagfuldt, koldt vand. Du kan også fryse citron, mynte, druer, hele bær eller melonkugler i din isterningebakke eller fryse druerne direkte. Friskt, lækkert og kølende.

  Prøv et sydamerikansk twist

  Du kan også tage dine smagfulde kreationer til nye højder ved at bruge en stavmikser eller blender og lave en ”agua fresca”. Drikken er oprindeligt fra Mexico og Sydamerika og navnet betyder ”friskt vand”.

  De laves ved at blende vand med frisk frugt, grønt og urter. Det giver en lækker konsistens mellem saftevand og juice. Den ikke-alkoholiske drik er den perfekte måde at nyde frugt og vand – specielt på en varm sommerdag. Prøv den også med en let perlende brus for et ekstra pift.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?