• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Motiverer Man Børn Til At Drikke Mere Vand?

  Sendt af ,
  Motiverer Man Børn Til At Drikke Mere Vand?

  Der er mange jobs, som både mentalt og fysisk kræver, at vi og vores børns kroppe indeholder tilstrækkelige mængder vand. Det er ikke kun følelsen af tørst, som skal håndteres. Der er også flere alvorlige helbredsmæssige udfordringer forbundet med at være dehydreret, såsom humørsvingninger, hovedpine, træthed, dårlig ånde, koncentrationsbesvær, dårlig hukommelse, muskelkramper og tør hud. Børn har ofte svært ved at drikke tilstrækkeligt med vand, da deres mindre kroppe kan indeholde mindre mængder vand. De har også sværere ved at afkode de tidlige tegn på dehydrering og forstår ikke nødvendigvis, hvor vigtig vand er for, at kroppen kan fungere optimalt. Børn er også meget aktive og med alle disse sjove aktiviteter, er det ikke altid vand, som bliver prioriteret. Det er derfor, at voksne skal tage ansvar!

  Mild dehydrering kan få et barn til føle sig træt, opleve koncentrationsbesvær, hvilket kan påvirke deres generelle mentale kapacitet. I perioder med øget aktivitet eller i varmt vejr om sommeren, kan barnet med stor sandsynlighed opleve dehydrering. Hvis du usikker på, om man drikker nok vand, så kan du finde en komplet vejledning til hydrering, med guides og opskrifter på drinks, som smager godt og gør det lettere at forblive hydreret. Der er også mange praktiske eksempler på, hvordan du let håndterer emnet sammen med dit barn.

  Hvor Meget Vand Bør Et Barn Drikke?

  Der er en række forskellige faktorer, som bestemmer, hvor meget vand dit barn skal drikke. Disse er:

  • Deres alder
  • Vejret
  • Aktivitetsniveauet

  Ifølge Natural Hydration Council så skal børn mellem 4-13 år drikke 6-8 glas vand om dagen og eftersom hvert glas, kan være i varierende størrelse, så ender man mellem 1-1,5 liter vand om dagen. Spædbørn skal drikke mindre og ofte anbefales det, at 150ml drikkes 4-6 gange om dagen.

  Sådan Får Du Dine Børn Til At Drikke Mere Vand

  Nu sidder du måske og tænker ”det lyder alt sammen meget godt, men jeg får aldrig mit barn til at drikke så meget vand”. Det er netop derfor vi har lavet nogle smarte teknikker og tips, som gør det sjovere at drikke vand.

  • Køb en sej, flot og genbrugelig vandflaske, som er i deres yndlingsfarve eller har deres favorithelt på siden.
  • Kom lidt frugtsaft i for at give det lidt farve. Du kan eventuelt lade dit barnet vælge en ny farve hver dag.
  • Hvis du har et yngre barn, så hjælper det også barnet med at udvikle selvstændighed, hvis man giver dem deres egen drikkedunk.
  • Man kan sætte overskæg eller læber af plastik på sugerøret, som gør det sjovt at drikke vand – især, hvis forældrene er med på spøgen over aftensmaden.
  • Lav det til en lille konkurrence, hvor man måler, hvor meget vand man drikker hver dag. Lav et stykke papir og hæng det på køleskabet, hvor man kan få et stykke slik, hvis man drikker nok hver dag.