• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Sådan fjerner du kalk i vandet

  Sendt af ,
  Sådan fjerner du kalk i vandet

  • Installation af et vandafkalkningsanlæg til din vandforsyning er den bedste måde at fjerne kalk fra drikkevand på
  • Invester i en kande med et kalkfilter, der filtrerer uønskede partikler fra og fjerner kalksmagen fra vandet
  • Installer en vanddispenser med et kalkfilter - ideelt til virksomheder

  Om kalk i drikkevand

  Kalk i drikkevand kan være et mareridt og har et dårligt ry. Men er kalk skadeligt for os? Og kan kalk let fjernes fra vandet?

  Her er mere info fra os:

  Enkle fakta om kalk i drikkevand


  Hvorfor er der kalk i vand?

  I modsætning til hvad mange tror, har kalk i vandet intet at gøre med rørenes tilstand eller vandbehandlingsanlæggets effektivitet.

  Kalk består af calcium og magnesium, og koncentrationen af kalk afhænger af vandets hårdhed. Hvor hårdt vandet er, afhænger af niveauet af mineraler i vandet, som igen afhænger af, hvilke sten vandet er i kontakt med fra kilde til hane. Det betyder, at hvis der kan findes kalk i drikkevand, kan det også findes i mineralvand.

  Er kalk skadeligt for sundheden?

  Selv om kalk i vand ikke altid ser appetitligt ud eller smager godt, er det ikke direkte sundhedsskadeligt. Tværtimod kan det have en positiv effekt, da det bidrager til vores daglige calciumindtag.

  Selv om kalk ikke er sundhedsskadeligt, kan det være aggressivt over for huden og forårsage kløe og tørhed for følsom hud. Hårdt vand kan også svække håret eller få det til at blive tørt og stift.

  Tips til nem fjernelse af kalk i drikkevand

  Der er mange grunde til, at du måske ønsker at fjerne kalk fra dit drikkevand. Hvis du bor i et område med hårdt vand, kan kalk hurtigt blive et problem i køkkenet eller på badeværelset. Når kalken opvarmes, kan den ofte danne aflejringer og hvide striber i rør samt på glasvarer og husholdningsartikler, hvor der bruges varmt vand som f.eks. opvaskemaskiner og kaffemaskiner. De aflejringer, der dækker varmeelementerne, kan medføre, at maskinerne bliver mindre effektive. Dette kan så føre til overforbrug af energi, når de opvarmes til den ønskede temperatur, hvilket medfører en øget risiko for nedbrud.

  Der er flere muligheder for at fjerne kalk fra drikkevandet:

  • Installer et vandafkalkningsanlæg i vandforsyningen: Vandafkalkningsanlægget er det eneste husholdningssystem, der fjerner kalk fra drikkevandet til alle formål. Når det installeres ved indløbet, vil drikkevandet ikke længere være hårdt, når du drikker det eller bruger det i vaskemaskinen.
  • Invester i en kande med kalkfilter: Hvis du kun er bekymret for smagen eller kalkpartikler i drikkevandet, kan en kande med kalkfilter til vand løse dette problem uden at skulle ty til dyrere og mindre miljøvenlige løsninger som f.eks. drikkevand på flaske.
  • Installer en vanddispenser med kalkfilter: Det kan være en ideel løsning at installere en vanddispenser med filter på arbejdspladsen, da det garanterer godt drikkevand og samtidig sparer penge i forhold til at købe flaskevand.
  Du kan få mere at vide om dit drikkevands hårdhed ved at kontakte din kommune eller tjekke vandkvaliteten af drikkevandet