• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Rengør din vanddispenser, så du sikrer god smag

  Sendt af ,
  Rengør din vanddispenser, så du sikrer god smag

  Uanset hvor rent noget er, skal alting have en tur med støvekluden og svampen en gang imellem. Sådan er det også med din vanddispenser. Men heldigvis er det ikke så omfattende, som du måske tror

  En grundig rengøring af din vanddispenser eller vandkøler sikrer, at dit vand smager godt, er rent og fri for mikrober og mug. Og det bedste er, at det ikke kræver en tekniker – du kan sagtens klare det selv.

  Derfor får du her en vejledning til, hvordan du rengør din vanddispenser. Vi anbefaler, at du løber den igennem et par gange om året og i tilfælde, hvor automaten ikke har været brugt i et par uger fx efter jul og sommerferien. Og når du alligevel er i gang med rengøringen, kan du jo lige så godt også tage kaffemaskinen med.

  Skulle du blive i tvivl om noget eller opleve problemer efter rengøringen, er du altid velkommen til at kontakte os.

  Sådan rengør du din vanddispenser og vandkøler

  • Vanddispenser tilknyttet vandforsyningen: Tap mindst fem liter af henholdsvis lunkent, koldt og kulsyreholdigt vand og mindst tre liter varmt vand. Tap vandet i en ekstern beholder og hæld det ud i en vask eller lignende.
  • Kildevandskøler med flaske: Her er det bedste at fjerne den gamle flaske, så du er sikker på, at vandet er bakterie- og mugfrit. Tag i stedet hul på en ny, forseglet flaske med helt friskt vand.

  Rengør din vanddispenser, så du sikrer god smag

  • Rengør alle udvendige overflader af maskinen og evt. flasken inklusiv tappeområdet, vandhaner, håndtag og drypskuffen. Brug et desinfektionsmiddel beregnet til ting, som skal bruges til mad og drikke. Vi tilbyder et specialtilpasset desinfektionsmiddel BioCool-spray.
  • Vask alle glas, genbrugsflasker, karafler og andre drikkebeholdere i hånden med varmt vand og opvaskemiddel og skyl grundigt.

  Sådan rengør du din kaffemaskine

  • Tøm først al kaffegrums ud af bakken.
  • Kør nu mindst en liter varmt vand gennem kaffemaskinen.
  • Hæld de første 3-4 kopper kaffe ud, inden du tager maskinen i brug igen for at sikre den bedste smag i din kaffe.

  Skal din vanddispenser opgraderes til en berøringsfri variant? De berøringsfrie vanddispensere kommer med pedaler til fødderne, så du helt uden at bruge hænderne let kan vælge hvilken type vand, du vil have.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?