Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Prisen for sygdom på arbejdet

  Sendt af ,
  Prisen for sygdom på arbejdet

  For en enkeltperson lader nogle få sygedage om året ikke til at have den store betydning, men summen af alle medarbejderes sygedage har en kæmpe indflydelse på virksomheders bundlinje på tværs af offentlige og private organisationer, samt på Danmarks samlede økonomi. Fraværende medarbejdere sænker den samlede produktivitet, og kan ligeledes have en negativ effekt på arbejdsmoral, økonomi og andre forhold.

  De mest almindelige årsager til fraværende medarbejdere er sygdom og lægebesøg. Især i vintermånederne er dette en udfordring, da forkølelse og influenza florerer. Det skaber afbrydelser i den regelmæssige arbejdsplan, og gør at mange medarbejdere må blive i sengen. Derfor er det ikke overraskende at de fleste sygedage falder i vinteren. Ifølge tal fra dagbladet Børsen og Det Fælleskommunale Løndatakontor koster sygefravær det danske samfund 56 milliarder kroner årligt. Denne artikel ser nærmere på hvilke økonomiske og andre konsekvenser fraværet har, og hvad der kan gøres for at mindske fravær på arbejdspladsen.

  Så hvad er prisen for sygdom på arbejdet?

  Tal fra Danmarks Statistik viser at en dansk medarbejder i gennemsnit har 8,5 fraværsdage om året. For en gennemsnitlig virksomhed giver det en udgift på flere millioner kroner hvert år. Så en lille smule fravær kan hurtigt få større betydning end man skulle tro.

  Ud over de økonomiske konsekvenser, har sygefravær også en negativ indflydelse på produktiviteten på arbejdspladsen.

  Så hvad er prisen for sygdom på arbejdet?

  Ifølge undersøgelser foretaget af Verdenssundhedsorganisationen (WHO), forbedrer en sund arbejdsstyrke beslutningstagen, udnyttelse af arbejdstid og medarbejderes moral, hvilket også tiltrækker flere talentfulde medarbejdere. Sygdom har forskellige negative effekter på salg, kundeservice, kommunikation mellem medarbejdere, psykisk funktion gennem hverdagens gøremål og det overordnede helbred. Når en medarbejder er fraværende, vil en anden medarbejder være nødt til at bære den fraværendes arbejdsbyrde. Det giver et forhøjet stressniveau, dårligere helbred, og fører så til endnu mere fravær. Denne negative spiral giver ikke alene medarbejdere en større byrde, men påvirker også deres familier og i sidste ende hele samfundet.

  For at tage tyren ved hornene og gøre noget ved problemet med fravær, kan virksomheder indføre vigtige politikker, der fremmer erhvervsmæssig sundhed og forebygger sygdomme blandt medarbejdere. Følg disse få råd for at minimere risikoen for sygdom og forbedre den samlede produktivitet.

  Hav en sund balance mellem arbejde og hvile.

  Mangel på nødvendig søvn kan give dig en følelse af at være nedkørt, samtidig med at det svækker din krops naturlige forsvar og immunsystem – det giver dig en større risiko for at blive syg. Sørg for at medarbejdere får tilstrækkelig søvn, så de er klar til at tage på arbejde hver dag.

  Hold en god hygiejne

  En god hygiejne forhindrer at smitte spreder sig på arbejdspladsen. Den vigtigste måde at forebygge infektioner, er ved at holde hænderne så rene som muligt. Udstyr som keyboards, skriveborde og dørhåndtag, der hyppigt bruges, bør rengøres jævnligt. Ligeledes er det en god ide at have hånddesinfektion rundt omkring på arbejdet. Du kan også opmuntre medarbejderne til at få en vaccine mod forkælelse og influenza.

  Send syge medarbejdere hjem

  Hvis medarbejdere viser symptomer på sygdom, kan du råde dem til at arbejde hjemmefra, indtil de er kommet på dupperne igen. Så undgår du at infektionen spredes til andre medarbejdere og kan slippe for langtidssygemeldinger.

  Drik rigeligt med vand

  Hvis du gerne vil holde hoste, snøftende næser og ømme halse på afstand, så er vand et vigtigt hjælpemiddel. I vintermånederne fungerer næsens slimhinde som fluepapir, der fanger snavs og bakterier. Det kan føre til influenza. Men hvis du dagligt drikker mindst otte glas vand, holder du slimhinden smidig nok til at forhindre en infektion. Du kan forsyne dine medarbejde med rent og koldt drikkevand ved at få installeret en vandkøler fra Waterlogic. Udover at forhindre infektioner, vil lettilgængeligt drikkevand også højne medarbejdernes produktivitet.

  Ved at implementere disse små ændringer kan du skabe et arbejdsmiljø, der hjælper medarbejdere med at fokusere på sundhed, så de kan yde deres bedste. Dette vil ikke kun gavne dig som arbejdsgiver, men også dine medarbejdere og samfundet som helhed.