Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Kan Vi Vende Plastikforureningens Katastrofale Bølge?

  Vidste du, at op mod 40 % af alt plastik kun bliver brugt én gang før det bliver smidt ud – og næsten aldrig genbrugt? Det meste af verden afhænger af plastik, som en nøgledel af deres livsstil. Vi køber 1 million plastikflasker hvert eneste minut, hvilket er en stor del af engangsprodukterne i omløb.

  Plastikforurening er en af de største miljømæssige katastrofer, som vi står over for i moderne tid. Vi nærmer os hastigt et punkt, hvor vi ikke kan rette op på skaderne. Efterhånden som historierne om havdyr, som ligger strandet med maverne fulde af plastikposer, kan vi ikke længere se bort fra problemet. I Thailand dør hundredevis af delfiner og hvaler hvert år pga. af plastik, og sidste år gik en video viral med en havskildpadde, hvor et sugerør havde sat sig fast i næsen – og det illustrerer, hvor stort problemet er. Heldigvis er der hjælp at hente

  Vi kan vende tendensen med plastikforurening

  En ny generation arbejder med at tage fat om plastikproblemet ved roden. Virksomheder og regeringer forsker i historien om plastik for at finde ud af, hvordan mennesker er blevet så afhængige af dette ikke-nedbrydelige materiale og afslører samtidig, hvor stort indflydelse vores overforbrug har. Kendte navne, som McDonald’s, SeaWorld og Bon Appétit er blandt nogle af de virksomheder i USA, som arbejder med en plastikfri fremtid ved at investere i deres:

  • Corporate Social Responsibility – Alle virksomheder er forpligtede til at hjælpe planeten igennem krisen.
  • Minimering af Affald Strategi – Forskere gætter på, at omkring 8 millioner tons plastik ender i havene hvert eneste år, hvilket kræver, at både virksomheder og den bredere befolkning drager til handling. Tiltagene kan være så enkle, at man bare skal stoppe med at tilbyde plastiksugerør.

  Konsekvenserne for dyrelivet medfører nu, at internationale virksomheder over hele verden arbejder sammen i world-first packt, for at håndtere plastikforbruget, hvor det estimeres, at ca. 40 virksomheder i England står for 80 % af plastikindpakningen, hvilket er gjort for at arbejde hen imod de fire verdensmål i 2025.

  • Innovative tiltag skal eksekveres for at eliminere problemetisk eller unødvendig brug af engangsplastik;
  • 100 % af alt plastikemballage skal være genanvendeligt;
  • 70 % af alt plastikemballage skal genbruges eller håndteres;
  • 30 % af alt plastikemballage skal genanvendes.

  Hvordan Endte Vi I Det Her Plastikmareridt

  Fra et moderat forbrug på 2 millioner tons i 1950erne, producerer verden i dag over 400 millioner tons plastik hvert år. Halvdelen af alt plastik, som nogensinde er produceret, er produceret inden for de sidste 13 år, og det i sig selv illustrerer meget godt, hvordan vi har vægtet praktikaliteter over bæredygtighed.

  En stor faktor i den forøgede plastikforurening bunder i manglen på en stærk infrastruktur, som kan håndtere affaldet. Denne tendens er lige så udtalt i I lande, som U lande. Vi producerer og bruger gladelig plastik, men man tænker ikke over, hvordan man kommer af med affaldet på en bæredygtig måde.

  Vidste du, at man i USA bruger mere end 50 milliarder flasker hvert år, hvoraf kun 23 % bliver genanvendt? Vi ødelægger med stor sandsynlighed vores planet med vores genanvendelsesvaner – eller mangel på samme. Initiativer, såsom Dansk Retursystem gør en stor indsats for at begrænse mængden af plastik i naturen, men der er brug for en større indsats.

  Plastik tager årtier om at blive nedbrudt

  Man finder stadig kreditkort i perfekt stand på lossepladser, som kan dateres tilbage til 1959.Når plastik en dag bliver nedbrudt, vil det ende som mikroplast, som forurener naturen og havet.

  Plastikforurening Tredobles om et Årti

  USA genanvender 4,4 % mindre i 2018 på grund af toldgebyret, som Kinas forbud på at modtage affald fra Amerika.

  Når man ser på det stigende plastikproblem og at 90 % af alt engangsplastik med tiden ender i havet, så er det en meget alarmerende tendens. Engangsplastik er en pandemi, som ansporer politikere og virksomheder verden over til at handle. Om det er igennem forbud mod engangsposer eller at fjerne engangssugerør, så er det små skridt i den rigtige retning, som har en stor effekt på lang sigt. Regeringer verden over arbejder på at give borgerne værktøjerne til at genanvende og takke nej til plastik. Det primære budskab skal være, at man belønner den som vægter bæredygtighed over det, som er mest praktisk: i stedet for at bruge engangsbestik, så skal man overveje om man kan genbruge genstanden, og hvis man ikke kan det, skal man ikke tage imod det.

  Økovenlige alternativer kan være en langtidsholdbar kop, som man bruger hver dag på vej til arbejdet; en drikkedunk man kan bruge hver dag, som holder dig hydreret i løbet af arbejdsdagen eller til træning; eller små ændringer som at opbevare indkøbsposer tæt på udgangen eller i bilen.

  genanvendelige genstande

  Global Plastikforurening: En Statusopdatering

  40 % af havoverfladen er allerede dækket af plastikforurening. Medmindre vi ændrer vores kurs, vil der snart være mere plastik end fisk i havene i 2050. Den største synder i regnestykket ligger ved engangsplastik, såsom flasker, sugerør og plastikposer. Disse har en gennemsnitlig levetid på omkring 12 minutter, men vil kunne findes i havene i flere hunderede år.

  I dag har vi brugt fem trillioner plastikposer til at transportere varer hjem én gang før de bliver smidt ud. Det er denne enkeltbrugsadfærd, som har fået politikere og virksomheder over hele verden til at arbejde mod at vende denne tendens – om det så er ved hjælp af forbud mod plastikposer eller ved at fjerne sugerør fra hylderne, så bliver der gjort noget.

  Engangsplastik ødelægger fiskepopulationen, som man kan se fra 2018, hvor en kaskelothval strandede i Europa med 64 kg plastik i maven. Selvom plastik bliver nedbrudt, så vil mikroplastik forurene ferskvandsforsyninger, som man kan se i en nylig amerikansk undersøgelse, hvor man fandt at 94 % af postevandet i USA indeholder mikroplastik. Mikroplast er blevet en så stor del af naturen, at Queensland Enviroment Conservation Group fjernede 10.000 genstande om måneden fra deres floder, hvilket hovedsageligt var plastikflasker, uden tegn på, at fremtiden ville blive anderledes.

  Hvordan Kan Vi Vende Tendensen

  Vi producerer 20 gange så meget plastik i dag, som vi gjorde for 60 år siden. Efter de nuværende antagelser, så anslår eksperter, at der vil ligge 12 milliarder tons plastik i deponi i 2050. Det ser ud som om, at verden har set problemet, fordi mange bevægelser angriber allerede nu brugen af engangsplastik – og eksemplerne bliver flere og flere.

  5 billioner af plastic

  Organisationer som Ocean Cleanup udnytter teknologi til at fjerne nogle af de fem trilliarder stykker plastik, som lige nu flyder rundt i havene. De håber, at deres passive rensesystem vil kunne fjerne op mod 50 % af alt det plastik, som flyder rundt i Stillehavet inden for fem år via en metode, som er mere effektiv og økonomisk end at bruge både med net.


  Seabin Project har installeret flydende affaldsspande i havne, hvor hver affaldsspand kan samle op mod et halvt ton affald op om året. Den britiske virksomhed Recycling Technologies har udviklet en innovativ teknologi, som genanvender plastik til genanvendeligt materiale, som de kalder Plaxx, som vil løse problemet med genanvendelighed. Virksomheder, såsom Origin Materials fokuserer på toppen af værdikæden og vil producere genanvendelige flasker ud af savsmuld, kork og andre bæredygtige materialer.

  at blive fjernet fra oneanerne

  Det handling fra aller højeste sted, når man skal bevæge en økonomi mod bæredygtighed: New Plastics Economy mener, at en forbedret infrastruktur til producenter, sådan de både kan designe og producere plastik. En undersøgelser mener, at man skal genopfinde emballage, sådan 30 % af den plastik, som ellers ville ende i deponi, vil få endnu en chance og bruges til deres oprindelige formål.

  Det er også vigtigt at give genanvendelsessystemet en overhaling, sådan det bliver lettere at håndtere affald, hvilket vil gøre det mere økonomisk fordelagtigt at genanvende i nogle områder, fordi det ofte er for dyrt at genanvende ift. at smide væk.

  Fem Trin Som Reducerer Plastikforurening

  Ved at uddanne dig selv om både problemet og de trin, som du selv kan tage for at bidrage til en løsning, kan du have en positiv indflydelse på miljøet. I et forsøg på at forstå krisen, så er der arrangeret begivenheder verden over med fokus på miljøet. Dette kan eks. Være World Earth Day d. 20. april, World Enviroment Day d. 5. juni, World Ocean Day d. 8 juni og Americas Recycle Day d. 15 november. Hvert år er der et bestemt fokus og under 2017-2018 arrangementerne var der fokus på, hvordan man besejrer plastikforurening med medier fra hele verden, som lavede indslag om de mange initiativer, som skulle nedbringe plastikforurening. Deltagerne kan være enkelte individer, lokale organisationer, godgørende formål og regeringer, men også arbejdspladser, såsom SMVer og store virksomheder.

  Ved at uddanne dig selv om problemet og de tiltag, som skal bringe os tættere på en løsning, kan du have en positiv indflydelse på miljøet. Til at starte med kan du overveje følgende fem funkter, som kan gøre dig i stand til at gøre en positiv forskel på plastikforureningen.

  1. Drop flasken – USA bruger $1,6 billiarder på flaskevand om året, hvilket får plastikproduktionen til at eksplodere, samtidig med at man kan få rindende vand fra hanen. Virksomheder kan også begrænse deres forbrug, hvilket vil svare til at spare op mod 17 milliarder tønder olie om året.
  2. Undgå unødvendig indpakning – Virksomheder har brug for markedsføring, men det betyder ikke nødvendigvis, at man skal bruge ekstra indpakning. Drop plastik og fokuser på genanvendeligt papir og pap for at vise dine kunder, at du går op i planeten.
  3. Tilbyd køkkenfaciliteter – Salatbøtter, slikpapir og indpakningspapir er ofte ikke genanvendeligt. Så hvis du tvinger medarbejderne til at købe frokost er du en del af problemet. Køkkenfaciliteter gør dit hold i stand til at tage mad med hjemmefra i beholdere, som de kan bruge igen og igen, hvilket gør frokosten mere grøn og miljøvenlig.
  4. I gangsæt en genanvendelsespolitik – Tilbyd klart markerede skraldespande med sorteringsmærker, som vil forhindre medarbejdernes plastik i at ende i deponi.
  5. Brug alternative materialer – Selv hvis indpakning er en del af dit kerneprodukt, så er der altid alternativer. Virksomheder, såsom Tipa tilbyder bionedbrydelig indpakning, som nedbrydes efter brug, hvilket sikrer at dit brand ikke lever videre i naturen i årtier.

  Forsøg at løse plastikproblemet

  Plastik Polution Coalition repræsenterer personer, organisationer, virksomheder og politikere, som har stimlet sammen med at fjerne engangsplastik og deres hjemmeside tilbyder også hjælp til en palstikfri hverdag. Selvom en plastikfri livsstil kan være en drøm for mange, så er et mindre plastikforbrug snart en realitet.

  Den nylige FN aftale binder næsten 200 lande på at genoverveje, hvordan de bruger palstil. Kina har accepteret at skære ned, mens Chile, Iman, Sri Lanka og Syd Afrika har lavet forbud mod plastikposer. Man anslår, at mængden af plastik i havene vil stige med det tidobbelte i 2020, så derfor er det nødvendigt med drastiske handlinger. Strømmen vender, og rene havene kan snart være en realitet.

  Reducer brugen af engangsplastik på din arbejdsplads

  Waterlogic tilbyder flaskeløse vandautomater, som er designet til at reducere dit karbonaftryk med op til 72 %.

  Kontakt
  Kontakt os for at høre mere.