• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Danske hospitaler tilbyder rent vand uden smittefare

  Sendt af ,
  Danske hospitaler tilbyder rent vand uden smittefare

  De historiske og arkitektoniske bygninger, der omfavner Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, udstråler storhed og æstetik fra en anden tid. Ved første øjekast vil man ikke umiddelbart forbinde hospitalet med moderne teknik. Men når du træder ind på hospitalets gange, er historien en anden; her kan du ikke undgå at møde et af nutidens initiativer, som hospitalet har indført. Bakterieeliminerende drikkevandskølere.

  Som et af Danmarks ældste hospitaler har Bispebjerg sin gang i bevaringsværdige bygninger, der – trods deres skønhed og historie – stiller visse begrænsninger for hospitalets muligheder. Alligevel gælder det om at give både personale og patienter de bedste omstændigheder.

  ”Vores ypperste opgave er selvfølgelig at kurere patienter og sørge for, at de får tilstrækkelig med information. Men det er jo sjældent sjovt at være på hospitalet, og derfor gør vi naturligvis, hvad vi kan for at gøre oplevelsen så god som mulig for patienter og pårørende,”

  Keon Christensen, maskintekniker og ansvarlig for desinficerende og steriliserende materiel

  En lille, men ikke ubetydelig, del af den oplevelse er de mere end 100 moderne drikkevandskølere, du finder rundt om på hospitalet.

  Drikkevandskølere med desinficeringsmekanik og UV-filter

  På Bispebjerg Hospital ønsker man at gøre drikkevand let tilgængeligt for både personale, patienter og pårørende uden at gå på kompromis med hygiejne og sundhed. Derfor har man installeret drikkevandskølerne fra Waterlogic, som står til rådighed for alle hospitalets brugere.

  Bispebjerg Hospital

  ”Vi valgte Waterlogics maskiner, blandt andet fordi de har et kulfilter og en UV-firewall, der renser vandet, inden det tappes. Det sikrer, at vores ansatte og patienter kan nyde rent vand uden bakterier, og det eliminerer nogle af de problemer, der kan følge med urent vand,” fortæller Keon Christensen.

  Men filteret, der renser vandet, er ikke den eneste grund til, at Bispebjerg har valgt lige netop Waterlogics dispensere.

  ”Den nyeste model fra Waterlogic har en aktiveringsoverflade, der er så stor, at man for eksempel kan tappe vand med albuen. Det vil sige, at du kan aktivere maskinen uden at bruge hånden, og det begrænser selvfølgelig risikoen for smitteoverførsel. Samtidig er aktiveringsoverfladen, eller knappen, produceret i sølvionsmateriale, som forhindrer bakterier i at udvikle og formere sig. Alt i alt har vi altså en løsning, der gør, at vi kan holde smittefaren på et så lavt niveau, at alle vores brugere kan tappe vand med ro i maven. Og det er jo utroligt kærkomment i vores branche,” forklarer Keon Christensen.

  Den hemmelige, smertelindrende ingrediens

  Alle hospitalets brugere har mulighed for at nyde et glas koldt, friskt og rent vand, men der er særligt én gruppe, der sætter stor trøst på kølerne fra Waterlogic.

  ”Vand med brus kan være en meget stor trøst for patienter med synkebesvær, som vi blandt andet finder på vores geriatriske og palliative afsnit. Og det kan patienterne få i vores drikkevandskølere. Det er lige så nemt som at tappe almindeligt vand, men det giver en endnu større nydelse og lindring hos særlige grupper,” siger Keon Christensen.

  Vand i sig selv kan ikke kurere patienterne på Bispebjerg Hospital, men det kan være med til at afholde dem fra at blive mere syge. Og i nogle tilfælde kan det boblende vand da også være den hemmelige ingrediens, der gør tilværelsen lidt sødere for patienterne.

  vanddispenser
  Er det på tide at overveje at investere i en vanddispenser?