• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Ødelægger Vi Planeten Med Vores Genbrugsvaner?

  Sendt af ,
  Ødelægger Vi Planeten Med Vores Genbrugsvaner?

  Sidste år blev der smidt over otte millioner tons plastikaffald i havene. Det er nok til at dække hver eneste centimeter af verdens strande med affald. Forestil dig en verden uden strande, hvor der i stedet er endeløse bunker af affald. Engangsplastik skaber ikke kun store ødemarker med affald, men ødelægger også hele økosystemer i havet. Døde havdyr skylder på daglig basis op på verdens strande, som meget konkret viser, hvordan ikke-nedbrydelig engangsplastik skaber problemer, som langt fra opvejer fordelene. Sandheden er, at den globale befolkning først nu er ved at få øjnene op for det fulde omfang af vores overforbrug – og det er måske allerede for sent.

  Sandheden bag engangsplastik

  Oceanerne betaler den ultimative pris for bekvemheden for os mennesker. Der bliver købt mere end én million plastikflasker i verden i minutter, og den samlede mængde affald er ved at være ude af kontrol. Alene i USA bliver der købt mere end 50 milliarder flasker hvert eneste år, mens kun 23 % af dem bliver genbrugt. Dette betyder, at omkring 38 milliarder flasker ender i deponi – og muligvis i havet. Desværre ser man også, at forbruget er stigende. Hvis du mener, at vi lige nu oplever et plastikmareridt, så vil fremtiden være endnu mere gruopvækkende.

  Derfor skal vi genbruge

  Det er ikke alle former for plastik, som kan genbruges og lokale genbrugsplader har forskellige ressourcer stillet til rådighed. Det er derfor værd at tjekke op på, hvad din genbrugsstation kan håndtere. De fleste statsautoriserede genbrugsplader kan modtage flasker til genbrug, som primært består af Pet eller HDPE, der kan blive lavet om til spande, møbler eller indpakning.

  Hvilke plastikflasker skal du genbruge?

  Hvilke plastikflasker skal du genbruge?

  • Alle klare og farvede flasker på dit kontor og derhjemme
  • Sæbeflasker, hvor pumpen er taget af
  • Flasker til rengøringsprodukter
  • Bøtter til hudplejeprodukter
  • Shampooflasker
  • Engangsdrikkeflasker, såsom vandflasker, sodavandsflasker og andre plastikflasker
  • Mælkebøtter af plastik

  De fire trin til genanvendelse af plastik

  Dit lokalområde vil drage lige så meget fordel af din genanvendelse som resten af verden. I bare fire trin kan du gøre din del i det store billede, reducere mængden af plastik i deponi og i verdenshavene.

  • Ignorer labels, da de alligevel vil blive fjernet under processen;
  • Tøm og skyl flaskerne, sådan de bedre kan genanvendes;
  • Mas flaskerne sammen og genanvend så mange plastikflasker som muligt;
  • Sæt skruelåget på igen, fordi de vil også blive genanvendt.

  Oceanerne drukner

  75 % af alt plastik, som bliver produceret bliver til affald – og heraf bliver kun 9 % genanvendt. Fortsætter den nuværende tendens vil op mod 12 milliarder tons plastikaffald – det er svarer til 35.000 Empire State Building – ende i deponi. Uheldigvis, så er det oceanerne, som betaler prisen. Affald i deponi og i naturen ender ofte i havet, fordi det bliver skyllet der ud. Det, som vi er vidne til nu, er at der bliver dannet hele øer af affald. Det er ikke kun livet i havene, som dør, men også hele økosystemer der forsvinder. Hvad der er endnu mere foruroligende er dog, at medmindre vi tager drastiske midler i brug, vil der på sigt være mere plastik end dyr i havet. Selvom det lyder dramatisk, så understreger det bare vigtigheden af at håndtere plastik på den rigtige måde.

  Der er ikke enighed om den bedste måde at håndtere problemet på. Mens videnskabsmænd er enige om, at havene skal renses, så står det også klart, at vi skal håndtere årsagen til problemet. Det er helt essentielt at vi stopper udledningen af plastik til havene, for at sikre en langsigtet løsning.

  Det er et stort skridt i den rigtige retning at genanvende mere end vi gør i dag. Hvorfor ender 91 % af alt plastik som affald, når vi ved, at det er den største årsag til forurening i verdenshavene? Kom og vær sammen med Waterlogic og træf et bevidst valg, som ændrer din genanvendelse og bekæmp den negative indflydelse på kloden.

  Relaterede artikler

  Gentænk Vores Flaskeforbrug

  Gentænk Vores Flaskeforbrug

  29 skræmmende fakta om global vandforurenin

  29 skræmmende fakta om global vandforurenin

  Reducer brugen af plastik på arbejdspladsen

  Reducer brugen af plastik på arbejdspladsen