• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Lægens 7 gode grunde til at drikke mere vand

  Sendt af ,
  Lægens 7 gode grunde til at drikke mere vand

  Vand er den mest naturlige tørstslukker. Vand er også livsnødvendigt for os. Akutmediciner Rajnish Jaiswal giver dig 7 gode grunde til at drikke mere vand.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Det amerikanske livsstils- og sundhedsmagasin Insider har interviewet læge Rajnish Jaiswal, som arbejder med akutmedicin, om hvorfor det er rigtigt og vigtigt for menneskekroppen at få nok vand:

  1. Kan få dig ned i vægt: Kæmper du med en for høj kropsvægt, kan indtag af vand før hvert måltid (og i løbet af dagen) gøre dig mere mæt. Som resultat spiser du færre kalorier.
  2. Virker støddæmpende på led: Væsken, som smører ledende i kroppen, den såkaldte synovialvæske, der udskilles af synovialhinden, består af en stor del vand. Du skal derfor drikke nok vand, for at kroppen skal kunne producere nok af denne væske.
  3. Holder huden blød: Tør hud bliver øm og stram. Men vidste du, at den kan blive tør, hvis du drikker for lidt vand?
  4. Regulerer kropstemperaturen: Hvis kroppens væskeindhold er ude af balance, vil den ikke kunne regulere kropstemperaturen optimalt.
  5. Øger din udholdenhed: Du præsterer faktisk bedre, hvis du holder dig hydreret under fysisk anstrengende aktiviteter. En idrætsudøver kan tabe 6 til 10 % af sin egen kropsvægt i rent væsketab fra at svede.
  6. Forebygger forstoppelse: Der skal nok vand til at opretholde en velfungerende fordøjelse. Drikker du ikke nok, vil tingene hurtigt stoppe til. Bogstavelig talt.
  7. Hjælper hjernen: Får du får lidt vand, vil du hurtigt blive ukoncentreret og opleve en ringere hukommelse og fokus.

  Lægens 7 gode grunde til at drikke mere vand

  Men hvor meget vand skal jeg drikke? Der findes ingen nøjagtig tommelfingerregel for, hvor meget vand du skal drikke om dagen. Mængden af vand, som du behøver, afhænger af kropsvægt, aktivitetsniveau, og hvor varmt det er. Læs mere hos Norsk Helseinformatikk (NHI) i deres artikel om vand og væskebehov.