• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Kickstart Din Sunde Livsstil

  Sendt af ,
  Kickstart Din Sunde Livsstil

  En sund livsstil er en livsstil, hvor man tager sig af ens fysiske og mentale behov, holder energiniveauet oppe og minimerer risikoen for sygdom. Du kan opnå en sund livsstil ved aktivt at:

  • Spise en varieret og næringsrig diæt
  • Dyrke regelmæssig motion for at holde sindet og kroppen stærk
  • Få rigeligt med søvn

  En undersøgelse fra EPIC fra Cambridge University har i de sidste 20 år overvåget sammenhængen mellem livsstil og sundhed blandt 25.000 mennesker over 45. Undersøgelsen viste, at de som afholder sig fra at ryge, dyrker regelmæssig motion, drikker moderat mængde alkohol og spiser fem eller flere frugter eller grøntsager om dagen, i gennemsnit, lever 14 år længere end dem, som ikke følger rådene omkring sundhed.

  Med dette i baghovedet er det tid til at se på, hvordan du kan forbedre din egen sundhed med en smule hjælp fra Waterlogic. Disse fem trin kan tilpasses mange højintensitets arbejdsmiljøer og vil hjælpe dig med at leve et længere og sundere liv.

  Kernen i en sund livsstil er en balanceret diæt

  En balanceret diæt indeholder frugter, grøntsager, fuldkorn, mælkeprodukter og protein. Dette er disse byggesten, som gør, at kroppen kan forebygge og bekæmpe sygdom. Prøv at lave små ændringer i din diæt og noter dit energiniveau ugen igennem. Føler du dig træt efter du har spist en bestemt type fødevare? Drikker du nok vand i løbet af dagen? Et godt udgangspunkt er at lave en ugentlig madplan, som forebygger spontane indkøb når du føler dig sulten i køkkenet, men ikke har noget sundt derhjemme. Du kan også søge inspiration fra en eksisterende madplan.

  Træn din krop og hjerne

  Regelmæssig motion forbedrer din generelle udholdenhed, reducerer din risiko for nogle typer kræft, type 2 diabetes, demens, hjerteanfald og åreforkalkning. Fordelene ved at motionere går dog længere end de fysiske fordele. Undersøgelser viser, at regelmæssig motion forbedrer vores kognitive funktion, humør og følelser, samt bedre nattesøvn. Motion har for nyligt også været fundet som værende et væsentligt værktøj i bekæmpelsen af depression, hvor man kombinerer terapi, medicin og motion for hurtigere at komme tilbage på ret køl.

  De gode nyheder er, at du ikke skal løbe et maraton hver uge for at opleve disse fordele. For mange af os er en 30 minutters gåtur nok. Rent faktisk, så viser undersøgelser, at hvis man blot er udenfor 30 minutter om dagen, så vil man kraftigt reducere risikoen for depression. Du kan bruge en skridttæller til at tælle antallet af skridt du tager og lave en konkurrence med dig selv om at gå mere end den forrige dag. Noter dit daglige, ugentlige og månedlige antal skridt. Hvis du har svært ved at komme i gang, så skal du:

  • Starte småt, for at opbygge selvtillid
  • Prøve at motionere med en ven
  • Hyre en personlig træner, som kan holde dig fokuseret på dine mål

  Arbejd i dit eget tempo, men hvis du starter i dag, så er du allerede godt på vej til en sundere og stærkere krop.

  Et lægebesøg om dagen?

  Selvom der ikke findes en tommelfingerregel om, hvornår man skal besøge sin læge, så er det anbefalet for alle over 40 at besøge lægen mindst en gang om året, for at være sikker på, at din læge kan spotte og forebygge sygdomme. Du skal også besøge din tandlæge to gange om året, for at være på forkant med tandproblemer. Husk på, at det er bedre at forebygge end at behandle.

  Prøv meditation

  Meditation fokuserer på at være tilstede i nuet og praktisk velbefindende, for at:

  • Reducerer mentalt stress og angst
  • Forbedre dit fokus, koncentration og produktivitet derhjemme og på arbejdet

  Der findes en længere række studier, som viser, at meditation har flere neurologiske fordele og kan forbedre din livskvalitet ved at booste dit immunsystem, samtidig med at det hjælper patienter med kronisk smerte mod et smertefrit liv. De gode nyheder er, at denne livsændrende aktivitet kan udføres derhjemme, hvor apps, som Headspace, kan guide dig igennem processen.

  Få mere søvn

  Vidste du, at 33% af amerikanske voksne har haft svært ved at sove indenfor de sidste par uger?

  For de fleste af os, er 7-8 timers søvn helt essentielt ift. vores sundhed på lang sigt. Tilstrækkelig søvn er meget vigtig, når man vil opretholde en sund livsstil og hvis du har problemer med at få nok søvn, så prøv disse tricks:

  • Sæt en alarm når du skal i seng og hold en konstant søvnrytme, selv i weekenden
  • Prøv at tage dybe vejrtrækninger for at lade hverdagens stress og jag forlade kroppen. Du vil med garanti føle dig mere afslappet.
  • Prøv at undgå lys fra skærme i timen op til sengetid, for at få dine muskler til at slappe af.