• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Så meget vand bruges til at producere flaskevand

  Sendt af ,
  Så meget vand bruges til at producere flaskevand

  Det korte svar er meget. Faktisk kræver det ofte mere end dobbelt så meget vand, som flasken indeholder. Afhængigt af produktionsmetoden kan det kræve op til 11 gange mere vand, end den mængde du køber.

  Ifølge tal fra amerikanske Business Insider kræver produktionen af flaskevand 5 til 11 gange mere vand, end flasken indeholder. I Danmark er niveauet heldigvis noget lavere. Herhjemme tager det ”kun” 3 liter vand for hver liter flaskevand. Men hvorfor tager det så meget ekstra vand?

  Vand går til spilde under produktionen

  Ifølge Business Insider, skyldes noget af vandspildet filtrering, når genbrugsflasken skylles. Det kræver ofte 9 gange så meget vand, som flasken indeholder. Men produktionen af selve flasken tager også tit den dobbelte mængde vand af flaskens indhold.

  indhold. Ifølge den internationale flaskevandsforening IBWA bruger nordamerikanske flaskevandsproducenter 1,39 liter vand per liter flaskevand. Men ifølge Water Footprint Network glemmer den udregning at tage højde for produktionen af flasken og etiketten. Derfor bør tallet nærmere være 6-7 gange flaskens indhold. Og ifølge organisationen Freshwater Watch er tallet 3 gange så meget til produktion som i flasken.

  Der er altså stor uenighed om, præcis hvor meget vand der spildes. Det skyldes blandt andet produktionsmetoden hos flaskevandsproducenterne. Men én ting er sikkert. Det kræver altid mindst dobbelt så meget vand, som der kan være i flasken.

  Det betyder, at drikker du 5 halvliters flaskevand i ugen, har det taget mindst 5 liter at lave - hvis ikke 27-28 liter!

  Så meget vand bruges til at producere flaskevand

  At producere flaskevand er energikrævende

  Det er ikke kun vandforbruget, der er problematisk. Ifølge Miljøstyrelsen frigiver en liter flaskevand op til 2000 gange mere CO2 til atmosfæren end en tilsvarende liter postevand.

  Det gør den, fordi det koster i energi og CO2 at producere flasken, hente grundvandet op, transportere begge til fabrikken, fylde flasken og transportere den videre ud til butikkerne med lastbil, fly eller skib fra hele verden. Og i butikken skal den helst stå på køl, så den er lækkert kold, når vi skal drikke den.

  Ifølge Politiken kunne vi have sparet, hvad der svarer til 107 millioner kilometer bilkørsel, hvis vi havde sparet bare halvdelen af den flaskevand, der blev købt i 2012.

  Og så koster flaskevand ofte 300 gange så meget, som det samme, friske grundvand frisk fra hanen.

  Ved du, hvad der er i dit flaskevand? Med et årligt salg på over $64 milliarder skulle man tro, at flaskevand er sundere end postevand, men 93% indeholder mikroplastik og op mod 25.000 forskellige kemikalier. Det kan du læse meget mere om ivores blogindlæg om, hvad flaskevand egentlig indeholder.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?