• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Hvad vand gør for din krop - del 2: Udenpå

  Sendt af ,
  Hvad vand gør for din krop - del 2: Udenpå

  Din krop er afhængig af vand for at fungere. Men det er ikke kun de indre organer og mekanismer, som har brug for vand. Det har din yderside også for at se bedre og sundere ud. Her er 5 måder, hvorpå det at drikke vand giver dig et bedre udseende og oplevelse af din krop.

  1. Vand giver bedre hud: Vand er det, der gør din hud elastisk og lækker. Uden vand tørrer den ind, sprækker og bliver mindre medgørlig. Er du dehydreret over en længere periode, kan det også føre til overfølsom hud, som klør og svier. For slet ikke at tale om tidlig aldring af huden.

  2. Vand giver friske slimhinder og sunde tænder: Du har slimhinder mange steder i kroppen og de må ikke tørre ud. Hvad sørger for det? Rigtigt. Vand. Slimhinder finder du blandt andet i mund, hals, næse og øjne. Er du dehydreret, bliver munden tør og det kan gå ud over dine tænders sundhed. Drikker du rent vand, hjælper du tænderne endnu mere, fordi det neutraliserer pH-værdien i munden. Det giver også bedre mundhygiejne, færre syreskader og færre plakdannelser.

  3. Vand mindsker ledsmerter og urinsyregigt: Vidste du, at du kan få ondt i dine led af at være dehydreret ? Ledvæsken, som smører og giver næring til dine led og ryghvirvler, indeholder nemlig 70-80% vand. Så er det ikke underligt, at du kan få ondt, hvis din væskebalance ligger på den lave side. Urinsyregigt, en form for ledbetændelse som gør leddet smertefuldt, varmt, rødt og hævet, kan også forbedres med god hydrering.

  4. Vand hjælper din fordøjelse og dermed din hud: Ja, det lyder måske underligt, men det viser sig, at dårlig fordøjelse giver urenheder og rødme i huden. En ting der er vigtig for at få godt gang i tarmen er vand. Vandet sørger nemlig for at skylle affaldsstofferne med ud i bunden i stedet for at ende som rødme i dit ansigt.

  5. Vand giver en sund kulør: Et godt blodomløb giver glød i kinderne og kulør til huden. Det bringer alle de gode næringsstoffer rundt i kroppen og fjerner affaldsstofferne. Så fordi blod består af over 90% vand, er det vigtigt at drikke masser af vand, hvis du vil beholde din sunde kulør.

  6. Vand regulerer kropstemperaturen: Du kender det helt sikkert. En varm dag eller en tur i sauna giver sved på panden. Det er kroppen, som prøver at skille sig af med overskudsvarmen. Jo varmere det er, desto mere vand sveder du ud. Husk at give det tilbage til kroppen, så du kan føle dig helt på toppen.

  Vil du vide, hvordan dine organer bruger vand til at holde dig kørende? Så læs vores blogindlæg med 7 ting som din krop bruger vand til indeni.

  Vanddispenser
  Er det på tide at overveje at investere i en vanddispenser?