Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Loven om rent drikkevand på arbejdspladsen

  Sendt af ,
  Loven om rent drikkevand på arbejdspladsen

  Harvard Medical School understreger vigtigheden af, at man drikker en tilpas mængde vand i løbet af dagen Resultatet af en nylig undersøgelse var, at man holder kroppen og hjernen frisk og proaktiv i løbet af dagen, hvis man sørger for jævnligt at drikke vand. Efterhånden som verden bliver mere konkurrencepræget, bliver det ligeledes vigtigere og vigtigere, at ens ansatte holdes friske, sunde og produktive.

  Som arbejdsgiver skal du give dine ansatte de nødvendige redskaber og træning for at kunne optimere organisationen som helhed – og at tilbyde adgang til rent, friskt og koldt drikkevand er et solidt skridt på vejen.

  Selvom der er mange helbredsmæssige fordele ved at drikke vand, så høster erhvervslivet alligevel flere fordele ved at investere i en vandmaskine på jobbet. En virksomhed bør overveje, hvor mange penge de bruge på eksempelvis kaffe. Hvis de ansatte i gennemsnit drikker for 20 kroner kaffe om dagen, så kan det blive til flere tusinde kroner om måneden – en udgift, som kan blive reduceret, hvis man tilbyder koldt og friskt drikkevand fra en vandautomat.

  Det giver sig selv, at personer som laver hårdt, fysisk arbejde skal drikke regelmæssigt, men det samme gør sig også gældende for kontorpersonale. Det er arbejdsgiverens ansvar at sørge for den ansattes sikkerhed og helbred – og dehydrering er en væsentlig faktor. Arbejdstilsynet beskriver, hvordan arbejdsgiveren skal håndtere de basale behov: Adgang til rent vand, toiletter og et rent, hygiejnisk sted at spise frokost. Adgangen til rent drikkevand står øverst på listen – og det bør det også.

  Men, er der forskel på vand? Eksempelvis med eller uden filter?

  Arbejdsgiveren skal give medarbejderne mulighed for at tappe vand fra en kilde, som:

  • Altid er tilgængelig
  • Er ren
  • Ikke er forurenet på nogen måde
  • Let tilgængelig og ikke løber tør

  Der ud over, så skal man kunne drikke vandet via glas, kopper eller andre former for beholdere.

  Det kan også være en fordel at kigge på fordelene ved at vælge en vandmaskine med et filter, da det har flere fordele.

  • Dufter og smager bedre, fordi filtret fjerner klorin og bakterier
  • Fjerner bly og andre stoffer fra vandet
  • Giver samme rene vand som kildevand – til en brøkdel af prisen.

  Drikkevandsregler for hospitaler

  Der er visse sektorer, hvor det rent drikkevand er i centrum. Dette gælder organisationer, hvor det er helt essentielt, at man minimerer eksponering overfor bakterier og andre stoffer, som kan medføre sygdomme.

  Der har været enkelte episoder på hospitaler, hvor drikkevandskilden ikke har været rent, hvilket har medført forværring af en eksisterende sygdom.

  Langt de fleste danske hospitaler har fremragende hygiejne, men der er stadig plads til forbedringer. Dette er eksempelvis tilfældet i venteværelser landet over, hvor man nogle steder er nødsaget til at tappe vand fra toilettet, hvis man er tørstig. Her kan man i værste tilfælde flytte bakterier fra toilettet til sygegangen, når man giver lægen hånden eller rører ved at håndtag til en stue.

  Her vil man kunne dæmme op for smittefaren ved at introducere plastikkopper ved en vandmaskine i venteværelse, som er koblet op på vandforsyningen. Derved vil der være et minimum af vedligehold, samtidig med, at de ventende patienter kan forblive hydreret.

  Hvor kan virksomheder finde flere informationer om drikkevand på arbejdspladsen?

  Selvom du kan finde svarene på de fleste spørgsmål på nettet, så kan du altid kontakte Arbejdstilsynet for at få svar på specifikke spørgsmål. De er sat i verden for at sikre ordentlige arbejdsvilkår og hjælpe virksomheder med at sikre disse. Det er bedre at spørge en gang for meget, sådan du undgår problemer på længere sigt.

  Større virksomheder skal have arbejdsmiljørepræsentanter, som dagligt skal sikre, at arbejdsvilkårene er i orden. Det er deres job at have styr på de gældende regler i forhold til drikkevand og andre fornødenheder på arbejdspladsen.

  Drikkevand på arbejdspladsen – gå det ekstra skridt

  Det er dikteret af gældende lov, at en virksomhed skal stille rent drikkevand til rådighed for de ansatte.

  Men, hvorfor ikke gå skridtet videre og opfordre dine ansatte til at drikke friskt, koldt vand og høste fordelene ved at have motiverede og hydrerede medarbejdere. Du kan tage en snak med os og høre om fordelene ved vandautomater med filtersystem. Læs mere om Waterlogic vandautomater.