Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  7 tegn på, at du drikker for lidt vand om vinteren!

  Sendt af ,
  7 tegn på, at du drikker for lidt vand om vinteren!

  Det er let at glemme at drikke nok vand om vinteren. Og symptomet på dehydrering, når det er koldt udenfor, viser sig ikke altid ved, at man er tørstig.

  Af Rita Tvede Bartolomei

  Tørt indeklima, og stor variation mellem kold luft udenfor og varme temperaturer indenfor, gør dig særligt modtagelig for dehydrering. Vinterdehydrering er ikke noget, de fleste mennesker tænker meget over. Derfor har Det Europæiske Hydreringsinstitut (Det Europæiske Institut for Hydrering) offentliggjort en artikel om dette emne. Et vigtigt tegn på, at kroppen har brug for vand, er naturligvis tørst. Men problemet er, at tørstresponsen er lavere om vinteren.

  Vi har samlet 7 andre tegn på dehydrering, som du bør være opmærksom på om vinteren:

  Du har mørk urin: Et klassisk tegn på dehydrering er, at din urin er meget mørk. Hvis kroppen er godt hydreret, vil du ikke kun tisse oftere, din urin vil også være lysegul i farven. Mørkegul, næsten orangefarvet urin vil ofte betyde, at du er dehydreret.

  Du sveder mindre – og tisser sjældnere: Hvis du sveder mindre end normalt under anstrengelser, kan det være tegn på, at du har indtaget for lidt vand. Men også hvis du tisser meget mindre end normalt. Vidste du, at det er almindeligt at tisse omkring 10 gange om dagen? Hvis du tisser meget mindre end dette, kan det være tegn på, at du er dehydreret.

  Du er træt og ugidelig: Din krop har brug for vand hele dagen – også når du sidder stille. Men endnu mere, hvis du bevæger dig eller træner. Hvis du føler dig ekstra ugidelig og træt, kan det godt være, at årsagen er dehydrering.

  Du har tør mund (og dårlig ånde): Et ret sikkert og velkendt tegn på dehydrering, er tør mund. Hvis din mund føles tør, kan det være et tegn på, at dine spytkirtler ikke er i stand til at producere nok spyt. Resultatet heraf vil være, at din mund bliver mere tør.

  7 tegn på, at du drikker for lidt vand om vinteren!

  7 tegn på, at du drikker for lidt vand om vinteren!

  Lav spytproduktion giver også grobund for bakterievækst, og kan derfor give dårlig ånde. Men det er vigtigt at bemærke, at nogle lægemidler kan forårsage mundtørhed som en bivirkning.

  Du har tør hud: Din hud kan blive tørrere, når den udsættes for skiftende temperaturer: som kold udeluft og derefter ind i en varm bolig. Men din hud bliver også tør, når din krop er dehydreret. Tør hud kan ofte klø og føles stram. Måske vil du også bemærke mørkere ringe under øjnene og flere linjer i huden.

  Du har hovedpine: Din krop består af meget vand, og det gælder også for din hjerne. Selvom det ikke er helt klart, hvorfor du får hovedpine af dehydrering, er hovedpine et sikkert tegn. Migræne kan også udløses af for lidt vand.

  Du er sukkertrængende: Du øger faktisk din trang til søde ting, når du bliver dehydreret. Kort forklaret, så forstyrrer dehydrering alle kroppens processer. Hvis du drikker for lidt vand, påvirker det måden hvorpå din krop behandler næringsstofferne. Når du er dehydreret, vil din krop have svært ved at frigøre glykogen (lagret glukose) - og det vil udløse trangen til søde sager.

  Det er lettere sagt end gjort at drikke rigeligt med vand. Men det har vi heldigvis nogle gode tips til: medbring altid en vandflaske, spis nok frugt og grønt og klæd dig ikke for varmt. Det er også en god ide at undgå al for mange koffeinholdige drikkevarer - i hvert fald, hvis du ikke kompenserer ved at få mere vand. Hvis du ikke kan lide at drikke store mængder iskoldt vand om vinteren, kan du drikke flere varme drikke. Såsom urtete, frugtte eller andre varme drikke uden koffein. Derudover er det en god idé at holde øje med, hvor meget vand du rent faktisk drikker i løbet af 24 timer.

  Hvor finder jeg apps til Android og Iphone, som holder øje med mit vandindtag? Hvis du vil tjekke, hvor meget vand du drikker i løbet af dagen, anbefaler sundheds- og livsstilsmagasinet Healthline disse apps.

  7 tegn på, at du drikker for lidt vand om vinteren!

  Vandautomat
  Har du overvejet en vandkøler til arbejdspladsen?