• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Fem Geniale Opfindelser Som Renser Vand

  Sendt af ,
  Fem Geniale Opfindelser Som Renser Vand

  Vi lever i en verden, som er defineret af teknologier, der forbedrer vores liv. Ifølge World Health Organization, så mangler 2,1 milliarder mennesker adgang til drikkevand i hjemmet, så er sikkert at drikke. Forurenet eller beskidt drikkevand medfører 3,4 millioner dødsfald hvert år, fordi 3 ud af 10 mennesker risikerer at blive smittet med vandbåren diarré, såsom kolera og andre alvorlige sygdomme, der omfatter Guinea Orm, Tyfus og Dysenteri hver eneste gang du drikker.

  Mangel på adgangen tager hårdt på ungdommen. Et nyfødt barn dør hvert minut på grund af vandrelaterede sygdomme. Hvert andet minut dør et barn under 5 år på grund af dårlige hygiejniske forhold. Følgende kort fremhæver de områder, hvor der er størst risiko. Det viser også, hvor stor en procentdel af befolkningen, som har adgang til passende mængder rent drikkevand.

  Adgang til bakteriefri vand er fundamentet for et velfungerende samfund

  Transportabelt drikkevand, understøttet af basale, rene faciliteter, gør samfundet i stand til at vokse og leve i velstand. Eksperter vurderer, at adgangen til rent drikkevand og hygiejniske forhold kunne producere økonomiske fordele, som svarer til $15,5 milliarder fordi:

  • Hospitaler kan reducere dødeligheden hos børn;
  • Forbedre befolkningens evne til at modstå sygdomme;
  • Reducere uligheden mellem kønnene i områder med lav indkomst, hvor kvinder har ansvaret for at hente vand, hvorved deres produktivitet formindskes. 

  Organisationer verden over er dedikerede til at udvikle innovative, fremadsynede løsninger, som hjælper isolerede befolkningsgrupper med at få adgang til rent drikkevand ved hjælp af disse etisk-orienterede, bæredygtige teknologier

  LifeStraw

  LifeStraw tilbyder en række forskellige mikrobiologiske vandfiltre, som gør forurenet vand sikkert at drikke igen. En membran med hule fibre fjerner bakterier, parasitter og andre urenheder. Karbonhulrum absorberer klorin og pesticider, mens avancerede filtre fjerner tungmetaller, som eks. Blå.

  NGO uddeler ofte LifeStraw til landsbyer i krisesituationer. I Huasteca regionen i Mexico fik 50.000 adgang til drikkevand ved hjælp af LifeStraw, som satte en stopper for et kolera udbrud i 2013.

  Life Sack

  Inspirationen til Life Sack kom, da NGOer uddelte fødevarer til fjerntliggende mennesker og taskerne og poserne som blev brugt gik efterfølgende til spilde. Familierne kan nu fylde de tomme sække med forurenet vand, hvor bæredygtigt plastik rengører vandet igennem Solar Water Disinfection Process ved hjælp af UV-A lys og varme. Dette dræber bakterier og fjerner uønskede mikrober.

  NGOs sender mad til landsbyerne i disse tasker, hvilket giver indbyggerne livslang adgang til rent og sikkert drikkevand.

  Den Drikbare Bog

  Hygiejne og sanitære forhold stammer fra uddannelse. Forskere på Carnegie Melon University har skabt en billig uddannelsesressource, som også fungerer som filtreringsenhed.

  Den Drikbare Bog indeholder basal vejledning ift. at vedligeholde en ren drikkekilde, med information, som er printet på filtreringspapir og der er nok sider til, at man kan filtrere i fire år. Det nuværende fokus er på udviklingslande som Ghana, Kenya, Haiti, Etiopien, Indien og Tanzania.

  WaterSeer

  Filtrering er brugbart i områder, hvor der altid har været vand, men hvor vandmangel begynder at blive en reel trussel. Hvad sker der med et samfund, når man står over for alvorlig mangel på vand? Her kommer WaterSeer teknologien ind i billedet.

  Enheden skal placeres 2 meter under jorden, hvorefter en vindmølle over jorden presser luft ned i et kølekammer. Efterhånden som varm luft kommer ind i de kolde omgivelser, vil dampen kondensere og løbe ned i bunden, hvor brugeren kan tage vandet ud ved hjælp af en slange og en pumpe.

  Den er udviklet af VICI Labs i USA, og opfindelsen blev anerkendt som Emerging Tech Innovation of the Year i 2017. Den kan opsamle op til 37 liter vand om dagen og bruges på nuværende tidspunkt i Karachi, Pakistan – som er en meget tør og barsk del af verden.

  The Hippo Roller

  Millioner af kvinder og børn går 6 timer hver dag for at samle vand, slæbende med de tunge dunke på hovedet. Selvom det ikke rengører vandet, så tilbyder den 90 liters Hippo Roller en lettere måde at transportere vand – og så indeholder den op til 5 gange så meget vand som en almindelig spand. Den er udviklet af to fra Syd Afrika som respons på den lokale udfordring. Det er en unik løsning, som har en stor indvirkning på kvinder og børns livskvalitet og opfindelsen af blevet hædret af UN World Food Program. Den bruges nu i mere end 20 lande og de mere end 50.000 tønder hjælper mere end en halv million mennesker.

  Den sociale virksomhed opfordre virksomheder til at sponsorere tønderne, da de også giver en unik brandingmulighed for virksomheden. En Hippo Roller koster $125.

  Adgang til frisk, filtreret vand

  child drinks water

  Vi har alle brug for at holde os hydreret for at kunne virke optimalt og forholde os sunde og raske. Men, op mod 2 ud 3 danskere er kronisk dehydrerede, som både påvirker dem fysisk og psykisk.

  Adgangen til friskt drikkevand giver os lyst til at drikke mere. Waterlogics energibesparende vandkøler er en helt essentiel del af ethvert kontor. Vores løsninger tilbyder en on-demand kilde til rent vand, som holder dit kontor sundt og rask, mens de reducerer den miljømæssige belastning og holder din medarbejdere positive og produktive.

  Kontakt Waterlogics eksperter for mere information i dag!