Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Her er farerne ved legionella/legionærsygdom

  Sendt af ,
  Her er farerne ved legionella/legionærsygdom

  Staten arbejder konstant på at sikre rent drikkevand til alle – og derfor er det let at tage det for givet. Mange af os er ikke klare over hvilken fare, som tilsyneladende rent drikkevand kan gemme på.

  Legionella, som er årsagen til legionærsyge, smitter gennem vand og findes ofte, hvor vand på naturlig vis samler sig. Selv i små mængder kan bakterien udgøre en sundhedsrisiko. Når bakterien befinder sig i varmt, stillestående vand, som det kan være tilfældet ved vandkogere, køleenheder eller kondensatore, kan den meget hurtigt formere sig og drastisk øge sundhedsrisikoen. Hvis det inficerede vand finder vej til vores fordøjelsessystem, enten igennem spiserøret eller via dråber, kan man blive alvorligt syg: Denne sygdom er kendt som legionærsyge.

  Forskere understreger, at bakterien kun kan formere sig indenfor et bestemt temperaturinterval på 20 til 45 grader. Det er derfor meget vigtigt, at man forebygger sygdommen alle de steder, hvor den kan opstå.

  Bør jeg være nervøs for at blive smittet med legionærsyge?

  Legionærsyge er en alvorlig sygdom, men der er alligevel en del myter, som vi først må afklare.

  • Der findes næsten 50 forskellige legionellabakterier, men de fleste gør ikke mennesker syge. 
  • Legionella pneumophilia er den mest farlige og kan medføre legionærsyge og Pontiac feber, som er en influenzalignende feber. 
  • Der er ikke en bestemt tappemetode, som udgør en større risiko end andre. Så dem, der tror, at eks. en kaffemaskine med en enkelt dyse er farligere end en med to dyser kan roligt slappe af. 
  • Smittefaren er størst ved tilførslen af vand til en given enhed og det er derfor vigtigt med jævnligt vedligehold, rengøring og tests. 

  Hvem bør være bekymrede?

  Bliver man smittet med sygdommen via forurenet vand, vil man udvikle symptomer inden for 2 til 10 dage. De første symptomer er som regel hovedpine, men kan hurtigt udvikle sig til muskelsmerter, vejrtrækningsbesvær og store mavesmerter. Sygdommen minder om lungebetændelse, men er meget værre. Derfor bør man tage smitten meget seriøst. Virksomheder indenfor forplejning, såsom hoteller, forlystelsesparker, svømmehaller, spaer og fitnesscentre med dampbad skal være meget opmærksomme og ofte teste for bakterien.

  Plejehjem og hospitaler skal være ekstra årvågne, da beboerne her er meget udsatte overfor infektioner, da de allerede har et nedsat immunforsvar eller en underliggende sygdom. Derfor er bakteriefrit drikkevand den højeste prioritet.

  Lufthavne, kontorer og hoteller er ligeledes centrum for bakterievækst, da de ofte bruger store varmeanlæg eller kølesystemer.

  Nylige udbrud af legionærsyge

  Fire gæster og en ansat blev i oktober i 2017 ramt af sygdommen, mens de overnattede på Round Rock Hotel i tæt på Austin, Texas. Hotellet blev efterfølgende lukket og grundigt desinficeret.

  Disneyland fandt i november 2017 relativt store mængder af legionelle bakterien i to køletårne, hvilket betød, at de måtte lukke kølerne ned, fordi 12 gæster blev ramt af sygdommen.

  Der er nogle enkle råd til, hvordan man kan undgå udbrud – og hvis man følger enkle retningslinjer, så kan man let omgå faren ved bakterierne.

  Man kan eksempelvis investere i vandautomater, sådan man uden problemer eller bekymringer kan nyde rent drikkevand. The Waterlogic Firewall UV rengøringsteknologi spiller en central rolle, når vi tilbyder 99.999 % rent drikkevand. Den beskytter dit vand derhjemme, på arbejdspladsen og går ikke på kompromis, når det gælder rent drikkevand. Det kan i nogle tilfælde være et spørgsmål om liv eller død.

  Kontakt en af vores eksperter inden for vandkølere og kaffemaskiner for at få flere oplysninger.