Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Drikkevandet i Danmark Er I Fare

  Sendt af ,
  Drikkevandet i Danmark Er I Fare

  Det er en af de mest basale former for menneskerettigheder, at der kommer rent drikkevand ud af hanen. Men, det sker oftere end det burde, at man finder giftstoffer i vores drikkevand. Et stort antal mennesker er blevet eksponeret over for forurenet drikkevand. Børn, ældre, syge og gravide er i den primære risikogruppe for at opleve de umiddelbare konsekvenser af vandforgiftning. Det er dog ikke altid, at man mærker konsekvenserne med det samme, da det kan have en forsinket, men ophobet, effekt.

  Hvordan kan du være sikker på, at det faktisk er rent drikkevand, som kommer ud af hanen i din bolig, arbejdsplads eller skole? Det er ikke mere end 3 måneder siden, at beboerne i Sandvad nord for Vejle blev anbefalet at koge deres vand for at undgå en potentiel forgiftning. Vi vil forsøge at kortlægge Danmarks drikkevandsproblemer og komme med en miljøvenlig løsning.

  Landbrugets brug af kemikalier kan spænde ben for reneværkerne

  En nylig rapport fra Danmarks Naturfredningsforening beretter, hvordan udledning af blandt andet pesticider fra landbruget har medført øget forurening flere steder i landet. I nogle tilfælde er det ikke kun pesticider, som er årsagen til problemet. Flere steder spreder man gylle tæt på åløb og søer, som gør, at nitratniveauet stiger, hvilket kan medføre kræft og være dødbringe for babyer.

  Det er relativt let at fjerne E. coli fra drikkevandet: Vi skal bare behandle det med klorin. Men, jo større koncentration af E. coli bakterien, jo mere klorin vil det kræve at dræve dem og i nogle tilfælde vil det kræve mere klorin end det er sikkert for mennesker at drikke for at bekæmpe bakterierne. Klorin kan medføre blære-, bryst og endetarmskræft. Klorin kan også reagere med organismer kaldet trihalomenthanes (TTM) og danne andre kræftfremkaldende stoffer.

  Renseværker har som fokusområde at nedbringe mængden af E. coli i drikkevandet, og derfor kan klorin blive brugt på renseværker, og derefter vil der opstå der nitrater og TTM drikkevandet.

  Udbredt Forurening Landet Over

  Det er ikke kun i Vejle, at vandet er forurenet. Test af drikkevandet i Slagelse, Esbjerg og Odense viser også forekomster af ukrudtsmiddel, som var meget udbredt fra 1960 og op til 1996, hvor det blev forbudt. Vores naboland, Tyskland, oplever større forekomster af stoffet, men det er dog ikke udbredt i samme grad i Danmark på nuværende tidspunkt – men, hvor mange forekomster, der gemmer sig i jorden er ikke til at vide.

  Danmarks Naturfredningsforening har sendt nyt materiale til EU Kommissionen vedrørende landbrugets kvælstofudledning. Disse tal var forventet at være faldende, men det modsatte er sket. Der sker dog jævnligt ændringer inden for landbruget, som har til hensigt at reducere både kvælstofudledningen og udledningen af pesticider. Landbruget efterlyser dog målrettede reguleringer inden for erhvervet. Nogle landmænd kan gøde mere end andre, alt efter, hvor risikoen for udledning er større. Indtil videre, har regeringen kun givet retningslinjer, som slår landbruget over én kam og derfor har de ikke formået at opnå bedre resultater end for 3 år siden.

  DN henviser til bedre jordfordeling, sådan landbruget kan dyrke områder, som ikke skader naturen og samtidig skal man differentiere, hvor meget kvælstof landbruget på bruge, alt efter, hvor tæt de er på sårbare områder.

  Hvordan Bliver Mit Drikkevand Forurenet?

  Der er mange muligheder for at drikkevand kan blive forurenet efter det har forladt renseværket. Nogle gange opstår problemer lige uden for renseværket, nogle gange opstår problemet i rørene, hvor en enkelt, dårlig fitting kan medføre store problemer og andre gange kan problemet opstå i dit eget hjem.

  I mange tilfælde er det svært at konstatere helt præcist, hvor forureningen sker. Veflinge vandværk sendte i midten af 2017 forurenet vand ud til borgerne, selvom der var for høj koncentration af Bentazon i vandet. Her blev der foreslået, at man lavede dybere borringer, sådan man havde adgang til renere vand. Når man lavere dybere boringer vil vandet være renset igennem flere år og derved være renere.

  Er Der En Naturlig, Kemi-Fri Løsning?

  Når der er så mange forskellige stoffer, som forurener vandet, kan det fremstå som et meget forunderligt og uoverskueligt problem. Hvis vi tager vores eget, vores børn, vores ansatte, vores patienter og vores kunders helbred seriøst, bør vi tilbyde vand, som ikke indeholder giftstoffer eller anden form for kemi.

  For det første er det vigtigt med et vandfilter. Naturen har selv givet os et filter i form af karbon, som er et vandfilter af meget høj kvalitet. Det fjerner stort set alle former for urenheder i vandet. Deriblandt alle biprodukter, blå og mikrober, som kunne medføre kræft.

  Hvis mikrober er et problem, bør du se vores UV-renser, som bruger ultraviolette stråler til at dræbe 99,999 % af alle bakterier og mikrober. Dette er meget relevant, hvis du arbejder med børn, ældre eller personer, med et nedsat immunforsvar. På denne måde kan du være sikker på, at dit drikkevand altid er rent og sikkert. Det er en enkel, billig og miljøvenlig løsning. Vil du vide mere? Waterlogic har en løsning, som passer til dig.