Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Drikker Dit Barn Nok Vand I Skolen?

  Sendt af ,
  Drikker Dit Barn Nok Vand I Skolen?

  Børn er mere udsatte for dehydrering end voksne, og netop derfor er det vigtigt, at man lærer dem at drikke rigeligt af den reneste og sundeste væske på jorden – vand. Det er en del af forældrenes og pædagogernes opgave, når de skal lære børnene at være sunde.

  De fleste voksne ved, at et barn med diare og opkast kan medføre dehydrering, som kan have livstruende konsekvenser. Men selv en mild dehydrering kan medføre en række symptomer, der forhindrer en række af kroppens funktioner fra at virke optimalt.

  Børn har en højere væskeprocent i kroppen end voksne – 65 % for etårige børn, hvor hjernen indeholder en stor del af denne væske. Vand er nødvendig for at en stor del af kroppens processer kan foreløbe optimalt, og det giver derfor god mening, at kroppen og hjernen ikke fungerer optimalt, når man er dehydreret. Læger er enige om, at allerede når et barn føler sig tørstig, har han eller hun mistet 2 % af kropsmassen grundet dehydrering. Vi skal derfor opfordre børn til at drikke vand regelmæssigt, i stedet for at vente til de føler tørst.

  Dette er især vigtigt, hvis man opholder sig i varme regioner, såsom Californien, hvor dit barn skal drikke en flaske med filtreret vand, når de leger udenfor. Husk på, at air conditionen også udtørre kroppen og derfor er det nødvendigt at drikke ekstra vand, når man er i et afkølet rum.

  Der er også situationer, hvor et barn ikke vil drikke vand – og det sker oftere end man umiddelbart skulle tro. Ifølge en undersøgelse i 2015 fra Harvards TH Chan School of Public fandt man, at én ud af fire børn ikke drikker noget som helst vand i løbet af deres skoledag.

  Symptomer på dehydrering

  Alvorlige symptomer på dehydrering bør håndteres af en læge med det samme og derfor har vi herunder lagt fokus på de milde symptomer, som hurtigt kan håndteres med et glas vand.

  • Dårlig kognitiv funktion: Barnet kan ikke følge logiske sammenhænge. Han eller hun har svært ved at forstå eller følge tankeprocesser fra start til slut.
  • Jævnlig hovedpine: Der er mange mulige årsager til dette, men hvis et eller to glas vand mildner smerterne, så har dit barn været dehydreret.
  • Humørsvingninger, irritation: Et irritabelt barn kan muligvis gøres glad med et enkelt glas vand.
  • Koncentrationsbesvær: Lærere bør være opmærksomme på, om et barn har svært ved at holde koncentrationen. Forældrene skal være opmærksomme på uopmærksomhed (som ofte kan misforstås som værende uartighed).

  Barnet kan også opleve fysiske symptomer, såsom tør hud, tørre læber, uregelmæssig vandladning, mørkegul urin og sågar gråd uden tårer.

  Hvis dit barn har kastet op, haft diare eller er du blot er nervøs for, at dit barn er alvorligt dehydreret, så skal du kontakte din læge med det samme. Mange husholdningsmidler vil hurtigt og effektivt kunne håndtere moderate til milde tilfælde af dehydrering. Det er en god ide at have en oral rehydreringsopløsning ved hånden, men i milde tilfælde er et simpelt glas vand nok til at løse problemet.

  Hvor meget vand skal dit barn drikke?

  Førsteprioritet er at forbygge dehydrering. Det vil være ideelt med en enkel guide til, hvor meget vand dit barn skal drikke, men der er forskellige faktorer, som påvirker mængden af påkrævet vand:

  • Alder: Børn skal bruge mere vand, mens de vokser.
  • Vægt: Høje børn skal drikke mere vand end lave
  • Fysisk aktivitet: Spiller dit barn fodbold, dyrker gymnastik eller leger i haven? Så skal de drikke mere vand.
  • Klima: Varmt vejr nødvendiggør et større væskeindtag. Koldt vejr får os til at tænde for diverse varmeapparater, som tørrer luften ud. Du har sikkert oplevet tør hals eller stoppet næse i opvarmede rum.

  Gode råd til at holde dit barn hydreret

  boy holds water

  1. Vær et godt eksempel og lav en rutine. Hvis du ofte drikker vand, så vil dit barn med stor sandsynlighed også gøre det. Gør ’det at drikke vand’ til en familierutine.
  2. Gør det sjovt at drikke vand og køb nogle søde, flotte eller seje drikkedunke. Her kan barnet selv vælge sin yndlingsfarve eller actionhelt, sådan de oftere vil drikke vand.
  3. Tal om vigtigheden ved at drikke vand og bed dit barn om at drikke rigeligt vand, selv når de ikke er hjemme.

  Eftersom dehydrerede børn ikke kan præstere optimalt i skolen, så vil uddannelserne gerne hjælpe. De fleste skoler er klar over problemet, som kommer med sukkerholdige drikke: Overvægtige børn, dårlige tænder og hyperaktivitet. Nogle skoler forbyder rent faktisk sukkerholdige drikke i deres kantine. Men, forbud alene har aldrig været særligt effektivt. Derfor har nogle skoler taget skridtet videre fra undervisning og vigtigheden ved vand til at installere endrikkefontæne. Her vil der altid være rent, lækkert og koldt til rådighed for de tørstige børn. Når vandet bliver filtreret, vil man også fjerne risikoen for blyforgiftning, som er en realitet i mange bymæssige områder, hvor vandet kan være forurenet. Det bedste vil dog være at installere enflaskeløs vandbeholder i stedet for flaskevand, for at bringe omkostningerne ned.