• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Danske virksomheder kæmper for en plastfri verden

  Sendt af ,
  Danske virksomheder kæmper for en plastfri verden

  Plastik har kun været produceret siden 1950’erne, og i de sidste 6 årtier har vi produceret over 8 billarder tons plastik. Forskere forudser, at der i 2050 vil være mere plastik end fisk i havene, målt efter vægt; medmindre vi gør noget. Om man reducerer forbruget, genanvender mere eller vælger alternativer til plastik er underordnet – hvert et skridt og initiativ hjælper, fordi det inspirerer andre til at gøre det samme.

  Hvilke tiltag har de danske virksomheder så indført?

  Kommunen

  Fra 2019 vil det være muligt for indbyggerne i 76 kommuner at sortere deres affald. Dette er en positiv tendens, hvor 76 ud af de 98 danske kommuner vil tilbyde deres i alt 4,7 millioner indbyggere at deres affald kommer det rigtige sted hen. Derved vil der ske en massiv folkeoplysning, som forhåbenligt vil brede sig til virksomhederne.

  Coop

  Coop har taget et interessant skridt, for at reducere danskernes plastikforbrug, selvom det kommer til at ramme dem på bundlinjen. I juni måned forærer Coop 700.000 genanvendelige og biobaserede indkøbsnet til deres medlemmer. Coop vil også give deres medlemmer 1 krone i bonus hver gang de bruger deres net – på den måde sørger de for, at man ikke smider det ud. Nettene er certificerede med ISCC – og de vil i de kommende måneder også få lavet de almindelige plastikposer om til en klimavenlig model, sådan man stadig kan få sine varer med hjem, hvis man har glemt sit net.

  McDonalds

  McDonalds har, efter 500.000 mennesker har skrevet under, skiftet alle deres sugerør af plastik ud med papirsugerør. I England bruger McDonalds 1.8 millioner sugerør om dagen og de har planer om, at alle McDonalds restauranter skal have skiftet sugerørene ud i løbet af 2019 for at imødekomme deres kunders behov om en mere miljøvenlig løsning. Det er et meget vigtigt skridt på global skala – ikke kun på grund af den direkte effekt på miljøet, men også fordi McDonalds er markedsleder og mange vil følge trop.

  Rema 1000

  Rema 1000 har også meldt sig ind i kampen mod plastforurening med et tiltag, som bliver budt velkommen af mange forbrugere: De omligger produktionen af deres 55 millioner årlige kødbakker, sådan kunderne i fremtiden køber kød i genanvendelige kødbakker.

  Scandic

  Scandic stopper med at bruge engangsmateriale i plastik. Det betyder, at de fjerner 1,3 millioner plastiksugerør og 120.000 plastikcocktailpinde årligt. Det betyder også, at de udskifter deres plastiklåg på kaffekopper med låg, som kan nedbrydes i naturen. Scandic arbejder jævnligt med CSR og har siden 1996 nedbragt deres CO2 udledning med 60 % og stræber efter være den mest miljøvenlige kæde i 2020.

  Regeringen

  Regeringen har også anerkendt udfordringen med plastik i naturen og i 2018 diskuterer de, hvordan de kan motivere butikker og forbrugere til at nedsætte deres forbrug. Omdrejningspunktet for deres diskussioner er primært økonomiske, hvor man skal have mere i pant, når man indleverer en plastikflaske, højere afgift på flaskevand og plastikposer og forbyde butikker at udlevere gratis poser.

  Vi bliver ikke klogere medmindre vi tester forskellige tiltag, om en direkte økonomisk sanktion er vejen frem eller det kræver en oplysende og følelsesmæssigt tilgang – det vil tiden vise.

  5 måder som din virksomhed kan reducere jeres plastikforbrug på

  Men, hvordan din virksomhed bidrage til udviklingen? Her er 5 gode råd til, hvordan i kan reducere jeres plastikforbrug.

  1. Find Ud Af, Hvor I Bruger Plastik

  I skal notere alle steder, hvor i bruger plastik; herefter skal i finde ud af, om der er alternativer – og derefter skifte til dem, hvor det er muligt.

  2. Arbejd med Genanvendelse

  Samarbejd med leverandører, som tilbyder genanvendelsesordninger og –indpakning, sådan du kan reducerer behovet for engangsmaterialer og derefter genanvende, hvor det er muligt.

  3. Bed Leverandører og Kunderne om at Følge Trop

  Du bør opfordre andre i din værdikæde til at følge trop, sådan du spreder et budskab om at reducere plastikforurening – sammen.

  4. Installer en vandkøler

  Lige nu bliver der solgt 1 million flasker vand i minutter; og derfor er det en god ide, at installere en vandkøler, sådan dine medarbejdere kan få frisk vand derfra i stedet for at købe flasker.

  5. Installer et Mini-køkken

  Fødevareemballage er en stor del af plastikforureningen. Ved at tilbyde medarbejderne faciliteter, hvor de kan opbevare og opvarme hjemmelavet mad, vil de købe færre måltider i supermarkedet, som er pakket ind i plastik.

  Plastik Er Et Voksende Problem

  Plastikproduktion fortsætter med at stige eksponentielt. Tæt på 50 % af verdens plastik er blevet produceret siden 2000. Medmindre vi ændrer måden vi producerer, forbruger og genanvender plastik vil vi nå et punkt, hvor der ikke er mere at gøre. Derfor må virksomheder, regeringen og privatpersoner arbejde sammen, for at omvende tendensen.

  Som forbruger har PlasticChange.dk lavet 7 enkle råd, som hjælper dig med de letteste tiltag. Læs dem, forstå dem og fortæl om dem. Jo flere der kender til de letteste måder at nedbringe plastikforbruget på, jo lettere vil det være at indføre de tiltag, som kræves for at nedsætte det globale forbrug. Der er heldigvis lys for enden af tunellen – flere og flere bliver opmærksomme på, at grøn omstillingen skal være normen for at kunne drive forretning på lang sigt.