Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  Adgangen til Postevand Er Forskellig Verden Over

  Sendt af ,
  Adgangen til Postevand Er Forskellig Verden Over

  Rent drikkevand bliver anset som værende en basal menneskeret, men alligevel er der over 800 millioner mennesker i verden, som ikke har adgang til det. I nogle dele af verden er rent drikkevand ikke andet end en uopnåelig drøm og de må derfor opsamle drikkevand fra forurenede brønde, floder og åer.

  World Health Organization har fundet ud af, at:

  Adgangen til Postevand Er Forskellig Verden Over

  Hvem har adgang til rent drikkevand?

  Behandlet eller rent drikkevand er ikke tilgængelig alle steder. Afrika er et af de værste steder, hvor det kun er lande som Nambia og Nigeria, som tilbyder rent drikkevand til de fleste mennesker. Mere end halvdelen af befolkningen i Somalia, Etiopien og Madagaskar har ikke adgang til rent drikkevand i hanen.

  Syd Afrika har også udfordringer, fordi her kan man kun tilbyde rent drikkevand i nogle områder. Ift. vandkvalitet, så er Uruguay, Paraguay og Costa Rica områderne med bedst vandkvalitet, men selv her er der områder, hvor der ikke er sikkert vand i hanen. Vandmangel, dårlig infrastruktur, naturkatastrofer og forurening af vandet er nogle af de primære årsager til forurenet drikkevand.

  De fleste områder i Asien tilbyder rent drikkevand, men der er stadig steder, hvor det ikke er sikkert at drikke. For at være på den sikre side anbefaler Centers for Disease Control and Prevention (CDC) turister, at de skal drikke vand fra flaske, mens de rejser i Asien. Det er kun i Hong Kong, hvor vandkvaliteten kan sammenlignes med amerikanske standarder.

  Europa har noget af det reneste drikkevand i hanen i verden!

  Ligesom der er økonomiske uligheder mellem de forskellige lande i verden, så kan vi også se uligheder ift. adgangen til rent drikkevand. Selv lande, som man anser for at have adgang til sikkert, rent drikkevand, vil muligvis opleve perioder, hvor man ikke kan levere sikkert vand. Mpumalanga og Limpopo provinsen i Syd Afrika rapporterer jævnligt, at de mister adgangen til rent drikkevand i op til 2 dage ad gangen, mens Western Cape provinsen meget sjældent oplever udfald.

  UNICEF har lavet en undersøgelse, hvorde fandt, at to tredjedele af verdensbefolkningen som ikke har adgang til rent drikkevand, bor i 5 lande.

  • Kina
  • Indien
  • Nigeria
  • Etiopien
  • Indonesien

  Filtreret vand ift. vandhanevand

  Som vi før har set, så er behandlet vand ikke det samme som renset vand. Hvis vi skulle bruge rent vand som en parameter, så ville meget få mennesker have adgang til rent vand – i det mindste ikke igennem det kommunale vandværk. Mange husholdninger, virksomheder og offentlige institutioner vælger filteret vand til, for at kunne tilbyde rent drikkevand. Hvorfor gør de det? Smag er deres primære argument. Dem, som undgår vandhanevand gør dette, fordi de ikke kan lide smagen af det. Andre kan være bange for de skjulte farer, som man ikke kan opfange igennem smag eller lugt. Blyforgiftning kan opstå alle steder, hvor der er samlinger i rørene og derfor er risikoen for forurening stor.

  Når man filtrerer vand, fjerner man også kemikalierester og urenheder fra vandhanevandet, hvilket gør os i stand til at drikke vandet med ro i sjælen: Det har ingen underlige bismage og ikke helbredsmæssige risici.

  vandfilter
  Vil du læse mere om, hvordan du kan tilbyde dig selv filtreret vand dine kolleger på arbejdspladsen?