Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  7 sjove facts om vand

  Sendt af ,
  7 sjove facts om vand

  Vidste du, at blodplasma har næsten samme saltindhold som havvand? Eller at der findes en kæmpe sky af vanddamp ude i verdensrummet, som kredser om et sort hul? Her får du 7 sjove og specielle facts om vand, som du sikkert ikke vidste.

  1. Ingen anede, at vand var en kemisk forbindelse: Fra oldtiden og frem til 1700-tallet antog videnskaben, at vand var et grundstof og et af de fire elementer. Ifølge den overbevisning er alting lavet af en kombination af ild, jord, vand og luft. Men i 1783 opdagede den franske kemiker Antoine Lavoisier, at vand faktisk er en kemisk forbindelse mellem hydrogen og oxygen. Alligevel tog det næsten 150 år, før kemikerne verden over blev enige om, at formlen for vand skulle være H2O.

  2. Du består af lige så meget vand som en avokado: Alle levende organismer består af store mængder vand. Men vidste du, at du derfor har en masse til fælles med grønsager? Menneskekroppen indeholder 50-75% vand alt efter alder, køn og fedtprocent. Til sammenligning indeholder en avokado ca 70% og en kartoffel 78%, hvilket svarer til mængden af vand i et spædbarn.

  7 sjove facts om vand

  3. Blodplasma har lige så meget salt som havvand: Blodet er kroppens flydende transportsystem. Derfor overrasker det måske ikke, at det primært består af vand. Den overraskende del er, at det faktisk er hele 90% eller 20% af den samlede væske i kroppen. Samtidig er saltindholdet i blodplasma næsten det samme som i havvand nemlig ca 35%!

  4. Livet opstod i vand, men ikke i havet: Det har længe været kendt, at det første liv på jorden opstod i urhavet i Kambrium-tiden. Men de sidste år har debatten i forskningsmiljøet gået på, om det nu er helt rigtigt. Vand spiller stadig en essentiel rolle i udviklingen. Én teori er nemlig, at livet er opstået omkring undersøiske, hydrotermiske skorstene. En anden er, at livet opstod i små, lave damme.

  7 sjove facts om vand

  5. Hjernen består af mindre vand end lungerne: At kroppen indeholder 70-75% vand betyder ikke, at alle dele af kroppen indeholder lige meget vand. Vi ved alle, at hjernen ligger i vand og lungerne helst ikke skal druknes i det, men faktisk er det lungerne, der indeholder mest vand, faktisk hele 83%. Til sammenligning indeholder hjernen og hjertet 73% vand og nyrerne 79%. Musklerne indeholder også 79%, mens huden ”kun” indeholder 64% og knoglerne er så tørre som 31%.

  6. Dehydrering: Væsketab på 20% er dødeligt: Det kommer nok ikke som en overraskelse, at dehydrering er livsfarligt. Bare forestil dig, at slæbe dig gennem ørkenen uden vandflaske. Et væsketab på 20% er dødeligt for en voksen, mens der kun skal 13-15% til for børn.

  7. Astronomiske vandmængder 12 millioner lysår væk: I2007 opdagede NASA et enormt reservoir af vand 12 millioner lysår ude i rummet, langt væk fra Jorden. Vandet er en sky af damp, som kredser om en såkaldt kvasar eller sort hul. Skyen indeholder 140 trilliarder gange så meget vand, som vi har vand i havene på Jorden. Forskerne antager, at dampen blev til, da universet var meget ungt – nemlig 1,5 milliarder år gammelt.

  Vil du vide mere om din krop dens behov for vand? Så læs vores blogindlæg om, hvad vand kan gøre for din krop både indeni og udenpå.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?