• Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  7 gode grunde til at drikke mere vand

  Sendt af ,
  7 gode grunde til at drikke mere vand

  drikke mere vand

  Tænk på din krop som en af de hurtigste sportsbiler med en kraftfuld motor, der bruger vand som brændstof. Du ønsker sikker at din maskine skal fungere uhæmmet og have en ”fuld tank” – derfor er det vigtigt at du giver den alt den behøver til hvad dagligdagen har at byde på.

  Vores kroppe består af op til 60% vand – så selvfølgelig har de brug for en påfyldning nu og da! Hvis du udsætter din krop for motion, træner op til et maraton, eller hvis du er gravid, så er det endnu vigtigere at du holder ”tanken fuld”. Det anbefales at man drikker 2 liter vand om dagen (svarende til otte glas af 250 ml).

  Kroppen har simpelthen bare brug for vand, og derfor har vi talt med nogle eksperter. De mindede os om, at det ikke kun er de meget fysisk aktive der har brug for vand, men at det er nødvendigt for alle, for at man kan holde sig kørende dagen igennem. De gav os 7 gode grunde til at drikke mere vand:

  Vand hjælper dig med at tabe vægt

  En af de største fordele ved at drikke vand er, at det kan hjælpe dig med at gå ned i vægt, da det mindsker appetitten. En amerikansk undersøgelse viste, at folk der drak to glas vand inden de spiste endte med at spise 75 til 90 færre kalorier. Et perfekt hjælpemiddel til at komme i form til sommermånederne. Så når sulten er på vej – drik vand!

  Vand modvirker træthed

  En anden stor fordel ved at drikke vand er, at det kan give dig en følelse af at være mere veloplagt. Vand opretholder ikke bare kroppens væskebalance, men det hjælper også med at sænke blodtrykket. Vores blod består hovedsageligt af vand, og bare en mild dehydrering kan få blodet til at tykne, så hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blodet rundt i kroppen.

  Vand skyller affaldsstoffer ud

  Hvis du selv har prøvet det, så ved du hvor irriterende og ubehageligt det kan være at få forstoppelse – noget der bl.a. kan skyldes mangel på fibre i din mad. Vand hjælper på fordøjelsen og hindrer tarm- og blæreproblemer. Og ved at drikke mere vand kan man reducere urinvejenes irritation fra kaffe og syreholdige fødevarer. At drikke rigeligt vand er også en metode man bruger til at behandle forstoppelse, da det gør afføringen blødere. Desuden hjælper et tilstrækkeligt vandindtag med at skylle affaldsstoffer ud af kroppen, der ellers kan forårsage nyresten, blæresten og urinvejsinfektion.

  Vand gør dig mindre oppustet

  At føle sig oppustet er uden tvivl noget af det mest ubehagelige. Men selvom man er oppustet er det vigtigt man stadig drikker. Hvis ikke man drikker noget, vil det faktisk få kroppen til at holde på vandet i stedet for at skille sig af med det. Det er ligesom når man vover sig ud i en sultekur; kroppen vil lagre fedtet i stedet for at forbrænde det, fordi den tror at den sulter! Drik almindeligt vand eller urtete, og undgå drikke med kulsyre – så vil du føle dig bedre tilpas.

  Vand hjælper mod hovedpine

  Når du tager en aspirin er vandet du skylder den ned med også medicin! Der findes mange typer af hovedpine, nogle af dem har årsag i ens livsstil, heriblandt usund kost, stress og dehydrering. Det er vigtigt at drikke vand nok, så din krop ikke skal på overarbejde for at holde sig kørende.

  Vand styrker dit immunforsvar

  Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vand spiller en kæmpe rolle for din sundhed – dit immunsystem afhænger af en god væskebalance! Når man er dehydreret vil ens lymfesystem ikke flyde frit. Det nedsætter kroppens evne til at bekæmpe forkølelse og influenza. Vand tynder også slim i næsen og fordøjelsessystemet, så bakterier har sværere ved at komme ind i din krop.

  Vandindhold i mad

  Ifølge den australske side Better Health Victoria, kan kroppen få hele 20% af det nødvendige væskeindtag gennem mad. Fødevarer som agurker, spinat, tomater, jordbær og vandmelon består hovedsageligt af vand. De indeholder også mange mineraler, som hjælper os med at beholde vandet i kroppen.