Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  5 grunde til at erstatte læskedrikken med vand

  Sendt af ,
  5 grunde til at erstatte læskedrikken med vand

  Vidste du, at det tager op til 175 liter vand at producere 0,5 liter læskedrik på flaske? Det er altså mere miljøvenligt at drikke vand i stedet for læskedrikke. Men det er også godt for dig og din krop at drikke færre læskedrikke og mere vand.

  Vi ved det alle sammen godt. Det er sundere at drikke vand end læskedrikke - med og uden brus. De smager bare så godt. Men det kan vand også, hvis du kender de rigtige tricks. Prøv fx med Van, som boblevand eller som tisane.

  Det skader selvfølgelig ikke, at drikke læskedrikke en gang imellem. Men er du storforbruger, kan du opleve nogle klare forbedringer af dit helbred, hvis du erstatter læskedrikken med mere vand:

  1. Læskedrikke kan give vægtstigning: Sukkerholdige læskedrikke har et højt kalorieindhold, men giver hverken mæthedsfølelse eller indeholder vitaminer, mineraler, fibre eller andre essentielle næringsstoffer. Derfor er det let at indtage store mængder kalorier og sukker. Nogle studier viser endda, at det ikke hjælper på vægten at tage den sukkerfrie udgave. Mange læskedrikke indeholder 0-50 kalorier pr. 100 g, men faktisk kan læskedrikke indeholde helt op til over en halv dags kost for en normalvægtig voksen på 70 kg. pr. 100 g, hvilket svarer til 1155 kalorier for en halv liter! Det svarer til over en halv dags kost for en normalvægtig voksen på 70 kg.

  soft drinks

  2. Læskedrikke kan give livsstilssygdomme og kroniske sygdomme: Studier har konsekvent vist, at personer som drikker store mængder læskedrik ofte har højere risiko for kroniske sygdomme som diabetes type 2, hjertesygdomme og kræft. Nyere forskning viser også, at såkaldte ”sundere” læskedrikke med et højt indhold af fruktose faktisk kan være skadeligt for leveren, hvis du indtager det i store mængder.

  3. Læskedrikke kan give syreskader på tænderne: Mange læskedrikke – specielt dem med brus – indeholder forskellige syrer som citronsyre, fosforsyre og kulsyre. Det giver et surt miljø i munden, som kan skade dine tænder. Syrerne kan både skade emaljen og øge risikoen for angreb af karies, altså give huller i tænderne. Når syre kombineres med sukker, er effekten endnu mere skadelig for tænderne. Så selvom de sukkerfri varianter ikke indeholder den tandskadelige sukker, indeholder de stadig syre, som er mindst lige så slemt.


  5 grunde til at erstatte læskedrikken med vand

  4. Læskedrikke øger risikoen for akne og rynker: Flere studier tyder på, at personer som ofte drikker ting med meget sukker har øget risiko for akne. Nogle undersøgelser tyder endda på, at læskedriksdrikkerne og dem med højt sukkerindhold i kosten har større risiko for rynker og andre tegn på aldring. Det sker, fordi store mængder sukker er med til at skabe betændelseslignende tilstande i kroppen.

  5. Læskedrikke kan reducere energiniveauet: Det høje sukkerindhold i mange læskedrikke giver hurtigt et sukkerboost, når masser af energi strømmer rundt kroppen i form af højt blodsukker. Men når rusen er brændt af, oplever de fleste det, vi populært kalder et ”sukkercrash”, hvor energien går helt af en. Det betyder, at når du drikker meget læskedrik, vil dit blodsukker svinge op og ned og det samme vil dit energiniveau. Faktisk bliver dit energiniveau ofte lavere efter crashet, end det var før dit boost.

  Stadig nysgerrig på hvad vand kan gøre for dig og din krop? Vand har mange andre gode egenskaber, som styrker din krop både indeni og udenpå. Blandt andet er vand rigtig godt for din hjerne og dit immunforsvar.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?