Har du modtaget en e-mail fra Culligan? Den var fra os.
Waterlogic Danmark vil snart skifte navn til Culligan, og vi vil fortsætte vores stolte tradition under et nyt navn i Norden, men stadig internationalt anerkendt, som blev etableret i 1936.
Rent praktisk betyder dette ingen ændring for vores kunder. Alle ansatte hos Waterlogic fortsætter med os, og yder den samme gode service til vores eksisterende og nye kunder i området.

 • Få et tilbud
 • Idag har Waterlogic på verdensbasis sparet planeten for engangs-plastflasker

  3 gode grunde til at drikke mindre sodavand

  Sendt af ,
  3 gode grunde til at drikke mindre sodavand

  Det kræver ca. 2,02 liter vand at producere 1 liter sodavand. Og udover det unødvendige vandforbrug, er der store sundhedsmæssige fordele ved at skifte sodavand ud med vand.

  Af Rita Tvede Bartolomei

  Bare pas på at du ikke bytter sodavanden ud med flaskevand: Produktionen af 1 liter flaskevand kræver op til 1,39 liter vand. Selvom vi har et godt pantsystem i Norge, er produktionen af flaskevand stadig enormt energikrævende.

  Verdensmestre i sodavandsdrikning

  Norge lå længe nr. 1 på verdensranglisten i sodavandsdrikning: I løbet af 2014 drak hver nordmand i gennemsnit 55 liter sodavand. Efter at sukkerafgiften steg i Norge for nogle år siden, købte flere nordmænd sodavand i Sverige. Samtidig steg salget af flaskevand markant i 2018. Men hvordan det ser ud med sodavandsforbruget efter coronapandemiens udbrud er fortsat uvist.

  Vand er den bedste tørstslukker

  Du behøver ikke at droppe sodavandsforbruget fuldstændigt for at blive kernesund, men vand er den bedste og mest naturlige tørstslukker: En voksen menneskekrop består af 50 til 75 procent vand og har behov for god hydrering for at opretholde alle vitale funktioner. Derfor kan du med fordel drikke mere vand og mindre sodavand.

  3 gode grunde til at drikke mindre sodavand

  Her er 3 gode grunde til at minimere sodavandsforbruget:

  1. Sodavand med sukker resulterer i forhøjet vægt: Sodavand har et højt indhold af sukker og har ingen næringsstoffer. En halv liter almindelig cola indeholder det, der svarer til 26,5 sukkerknalder. Søde sukkerdrikke giver dig tomme kalorier. Så hvis du drikker meget sodavand, vil du tage på i vægt.
  2. Sodavand uden sukker gør dig også afhængig: Ny forskning viser, at sukkerfri sodavand hverken resulterer i forhøjet vægt eller type 2-diabetes, men at den søde smag giver dig lyst til andre søde sager.
  3. Sodavand skader tænderne: Uanset om du foretrækker sodavand med eller uden sukker, så indeholder al sodavand en masse syre. De store syndere i sodavandsflasken er fosforsyre, citronsyre og kulsyre. Derfor skades dine tænders emalje, når du drikker sodavand, hvilket øger dine chancer for at få huller. Kombineret med sukker, er syrene i sodavand endnu mere skadelige for tænderne.

  Vil du have flere gode råd til, hvordan du skærer ned på sodavandsforbruget? Du finder tips i denne artikel fra livsstils- og helsemagasinet Healthline, eller i denne fra WebMD.

  Vandautomat
  Er det på tide at overveje at investere i en vandautomater?